Φιλιππίνες: 15.000 άστεγοι από τις φωτιές στις παραγκουπόλεις

Φιλιππίνες: 15.000 άστεγοι από τις φωτιές στις παραγκουπόλεις

Οι κάτοικοι δύο παραγκουπόλεων στη Μανίλα αναζητούν σήμερα τα υπάρχοντά τους στα ερείπια των σπιτιών τους, τα οποία καταστράφηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων με αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι να μείνουν άστεγοι.

Περισσότερες από 750 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους στην παραγκούπολη της Μαλαμπόν, αφού η πυρκαγιά κατέκαιγε τα σπίτια τους επί έξι ώρες χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η Έντνα Πούριος δήλωσε ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που η οικογένειά της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους.

Η Πούριος, η οποία ζούσε με έξι από τα παιδιά της και τρία εγγόνια, πρόσθεσε ότι η τοπική κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κοινότητας που καταστράφηκε. «Η μοναδική μας ευχή είναι να λάβουμε βοήθεια για να επισκευάσουμε το σπίτι μας διότι δεν έχουμε πού να κοιμηθούμε», είπε.

Από την πυρκαγιά στη Μαλαμπόν δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε εκατοντάδες άνδρες για την κατάσβεσή της.

Κάποιοι από τους κατοίκους κατάφεραν να σώσουν μόνοι τους τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό, ενώ άλλοι τρέπονταν σε φυγή.

Περίπου 3.200 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Μανίλας, 9.000 με 15.000 άνθρωποι που ζουν σε αυτή την παραγκούπολη, όπου ξεσπούν πυρκαγιές σχεδόν κάθε χρόνο, έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν συγκεντρωμένοι στους γύρω δρόμους, περιμένοντας να τους διανεμηθούν τρόφιμα, ενώ πρόχειρα καταλύματα τοποθετήθηκαν σε γειτονικά στάδια και σχολεία.

Την Τρίτη το βράδυ επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά κατέκαιε για 10 ώρες μια άλλη παραγκούπολη, την Τόντο, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Μανίλας.

Εξάλλου μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα ένας εργάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.

Οι πυρκαγιές στα εργοστάσια και τις παραγκουπόλεις της Μανίλας, μια από τις πιο πυκνά κατοικημένες πόλεις του κόσμου, είναι πολύ συχνές. Το 2015, 74 εργάτες σκοτώθηκαν όταν παγιδεύτηκαν σε ένα εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων στο βόρειο τμήμα της Μανίλας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter