Κρατούσαν ομήρους μαθητές

Φιλιππίνες: Αντάρτες κατέβαλαν σχολείο

Ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν σε σχολείο στα νότια των Φιλιππίνων νωρίς σήμερα το πρωί και κρατούν για ομήρους αρκετούς μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, οι μάχες στην πόλη Μαράουϊ διεξάγονται για πέμπτη εβδομάδα.

Περίπου 300 ένοπλοι επιτέθηκαν κατά σχολείου στην πόλη Πιγκαουγιάν, στο νησί Μιντανάο, ενώ κρατούν μαθητές ως ομήρους.

Μεταξύ των ενόπλων είναι και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης BIFF που δρα στην περιοχή, ενώ οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Το δράμα της ομηρίας μαθητών σε δημοτικό σχολείο που εξελίχθηκε στα νότια των Φιλιππίνων σήμερα, τερματίστηκε σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού. Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

“Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές,” δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.