Φιλιππίνες: Και επίσημα πρόεδρος ο γιος του δικτάτορα Μάρκος

Φιλιππίνες: Και επίσημα πρόεδρος ο γιος του δικτάτορα Μάρκος

Το Κογκρέσο των Φιλιππίνων ανακήρυξε την Τετάρτη τον Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ, γιό του πρώην δικτάτορα Μάρκος, ως νικητή των εκλογών της 9ης Μαΐου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

Ο 64χρονος Μάρκος, γνωστός και με το προσωνύμιο «Μπονγκ Μπονγκ», αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα στις 30 Ιουνίου από τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, και θα υπηρετήσει μέχρι το 2028 με αντιπρόεδρό του την κόρη του απερχόμενου προέδρου, την Σάρα Ντουτέρτε-Κάρπιο.

Ο Μάρκος εξελέγη με 31,6 εκατομμύρια ψήφους ή 58,77% των ψήφων και με ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές 82%.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του Μάρκος στο Κογκρέσο έχουν εκλεγεί σε θέση βουλευτή ή γερουσιαστή η αδελφή του Ιμέε, ο γιος του Φερντινάντ αλλά και η ξάδελφή του Μάρτιν Ρομουάλντες, γεγονός που επιβεβαιώνει την ισχύ που εξακολουθεί να απολαμβάνει η οικογένεια Μάρκος.

Υπενθυμίζεται πως παρά την πτώση της, έπειτα από μια «λαϊκή επανάσταση» το 1986, η οποία την απομάκρυνε από το προεδρικό μέγαρο και την υποχρέωσε να εξοριστεί στη Χαβάη, η οικογένεια Μάρκος επέστρεψε από την εξορία τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε υπήρξε μια ισχυρή δύναμη στην πολιτική, διατηρώντας την επιρροή της με τεράστιο πλούτο και εκτεταμένες διασυνδέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στις Φιλιππίνες: Ο γιος του δικτάτορα Μάρκος φαβορί για νέος πρόεδρος

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter