Φιλιππίνες: Νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ντουτέρτε

Φιλιππίνες: Νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ντουτέρτε

«Εάν είσαι διεφθαρμένος, θα σε πάρω μαζί μου με ένα ελικόπτερο, με προορισμό τη Μανίλα και θα σε πετάξω από αυτό. Το έχω κάνει στο παρελθόν. Γιατί να μην το ξαναέκανα;», είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απευθυνόμενος σε θύματα ενός τυφώνα που έπληξε πρόσφατα τη χώρα του.

Ο εκλεγμένος με κεντροαριστερή – αριστερή πλατφόρμα, επικρινόμενος ως ακραίος λαϊκιστής πρόεδρος σημείωσε ότι είχε πετάξει έναν Κινέζο ύποπτο για βιασμό και φόνο από ελικόπτερο, στο παρελθόν, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, το βίντεο, με τις νέες, όχι ασυνήθιστες για τον συγκεκριμένο πολιτικό δηλώσεις, δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της Προεδρίας. 

Από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον κ. Ντουτέρτε, τουλάχιστον 5.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών ο νέος επικεφαλής του κράτους.

Ο κ. Ντουτέρτε, που εμφανίζεται ως αντιδυτικός και υποστηρικτής της συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα, έχει δηλώσει πολλάκις ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους με τα χέρια του, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του κατά εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών, ενώ έχει παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι θα ήθελε να σκοτώσει έως και 3.000.000 εμπλεκόμενους στο εμπόριο και στη χρήση παράνομων ουσιών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter