Φιλιππίνες: Οι ΗΠΑ στέλνουν δυνάμεις κατά των Ισλαμιστών ανταρτών

Φιλιππίνες: Οι ΗΠΑ στέλνουν δυνάμεις κατά των Ισλαμιστών ανταρτών

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τις Φιλιππίνες να δώσουν τέλος στην πολιορκία της πόλης Μαράουι στο νησί Μιντανάο στα νότια της χώρας από μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της πρεσβείας στη Μανίλα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να εκδιώξουν τους ισλαμιστές όμως αυτοί κρύβονται σε σήραγγες και υπόγεια κτιρίων έχοντας αποθέματα τροφίμων και όπλων.

Μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι αμερικανικές δυνάμεις συνδράμουν τις αρχές των Φιλιππίνων στη μάχη που εκτυλίσσεται για τρίτη εβδομάδα.

Η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον έρχεται μετά από μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν ψυχρανθεί εξαιτίας των φραστικών επιθέσεων του προέδρου Ντουτέρτε κατά των ΗΠΑ αλλά και των συχνών δεσμεύσεων του για απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Από τις συγκρούσεις, που ξέσπασαν στις 23 Μαΐου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 170 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 20 πολίτες, ενώ περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι, της κυρίως μουσουλμανικής πόλης, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Εκατοντάδες άμαχοι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στη Μαράουι με πολύ λίγα αποθέματα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων και ο στρατός εκτιμούν ότι οι αντάρτες που παραμένουν στο Μαράουι είναι 40 με 200.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter