Φιλιππίνες: «Όχι»» στη θανατική ποινή από χιλιάδες πιστούς

Φιλιππίνες: «Όχι»» στη θανατική ποινή από χιλιάδες πιστούς

Χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί Φιλιππινέζοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Μανίλα, στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση καταγγελίας των εξωδικαστικών φόνων και των σχεδίων της κυβέρνησης να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους εγκληματίες.

Η συγκέντρωση, που είχε συνδυαστεί με προσευχή, αποκλήθηκε «Πορεία για τη Ζωή» και είχε τη στήριξη της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων (CBCP). Πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες αφότου η εκκλησία εξαπέλυσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα επίθεσή της εναντίον του πολέμου κατά των ναρκωτικών που διεξάγει ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Οι οργανωτές δήλωσαν πως 50.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία στη Μανίλα. Περίπου 10.000 παρέμειναν για να ακούσουν τις ομιλίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ο Ντουτέρτε εξαπέλυσε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, πριν από επτά μήνες. Περισσότεροι από 2.500 σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια επιδρομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται, ο Ντουτέρτε υποστήριξε σήμερα ότι η εκστρατεία έχει «μεγάλη επιτυχία».

Μιλώντας στη Στρατιωτική Ακαδημία των Φιλιππίνων, ο πρόεδρος της χώρας πρόσθεσε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι νόμιζε αρχικά και γι’ αυτό χρειάστηκε να ζητήσει την υποστήριξη του στρατού.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αστυνομία αρνούνται ότι γίνονται εξωδικαστικές εκτελέσεις. Ωστόσο οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν πως πολλοί θάνατοι που η αστυνομία έχει αποδώσει σε αυτόκλητους τιμωρούς, οφείλονται σε δολοφόνους που πιθανόν συνεργάζονται με την αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter