Φιλιππίνες: Πέντε νεκροί διασώστες και μεγάλες καταστροφές από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Νόρου

Φιλιππίνες: Πέντε νεκροί διασώστες και μεγάλες καταστροφές από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Νόρου

Πέντε μέλη των υπηρεσιών διάσωσης έχασαν τη ζωή τους κατά το πέρασμα του τυφώνα Νόρου, ο οποίος χτύπησε τις Φιλιππίνες με ανέμους ταχύτητας 185 χλμ. την ώρα.

«Είχαν αναπτυχθεί από την επαρχιακή κυβέρνηση σε πλημμυρισμένη περιοχή», στη Σάντα Μαρία, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ρομουάλδο Αντρές, επικεφαλής της αστυνομίας στον δήμο Σαν Μιγκέλ, κοντά στη Μανίλα.

Σύμφωνα επίσης με τον κυβερνήτη της επαρχίας του Μπουλακάν, που βρίσκεται βόρεια της Μανίλα, οι διασώστες, οι οποίοι επιχειρούσαν με βάρκα να σώσουν κατοίκους παγιδευμένους από τα νερά, χτυπήθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε πάνω τους.

Σχεδόν 75.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από την έλευση του Νόρου, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εναντίον του κινδύνου πλημμυρών σε ευάλωτες περιοχές.

Aξίζει να σημειωθεί πως οι Φιλιππίνες  πλήττονται συχνά από τυφώνες, φαινόμενο που παρουσιάζει τάση επιδείνωσης λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως τονίζουν επιστήμονες. Πριν από 9 μήνες, άλλος τυφώνας προκάλεσε τον θάνατο 400 και πλέον ανθρώπων στο αρχιπέλαγος της Ασίας.

Πηγή: Euronews, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter