Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 νεκροί από ανατροπή επιβατικού πλοίου

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 25 νεκροί από ανατροπή επιβατικού πλοίου
Philippine Coast Guard via AP

Φέρετρο για τουλάχιστον 25 ανθρώπους έγινε επιβατικό πλοιάριο που ανατράπηκε εν μέσω ισχυρών ανέμων κοντά στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Η ακτοφυλακή δίνει μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων επιβατών.

Δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος, όμως ο Χοσέ Ερνάντεζ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της πόλης Μπινανγκονάν, δήλωσε πως 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών τόνισε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για έξι αγνοούμενους.

«Οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν από από μια ξαφνική ριπή ανέμου. Έτρεξαν στην αριστερή πλευρά του σκάφους, το οποίο ανατράπηκε», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, Αρμάντο Μπαλίλο.

Η νήσος Λουζόν των Φιλιππίνων επλήγη αυτήν την εβδομάδα από τον τυφώνα Ντοκσούρι, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 175 χλμ/ώρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στη λίμνη Λαγκούνα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα, λίγες ώρες αφότου ο τυφώνας πέρασε από την περιοχή, είπε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Το πλοιάριο εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Μπινανγκονάν στο νησί Ταλίμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter