Φιλιππίνες – τροπική καταιγίδα: «Λανθασμένος» ο απολογισμός για 72 νεκρούς – 45 τα θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχο

Φιλιππίνες – τροπική καταιγίδα: «Λανθασμένος» ο απολογισμός για 72 νεκρούς – 45 τα θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχο

Λάθη στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων από την τροπική καταιγίδα, παραδέχτηκε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας των Φιλιππίνων καθώς είναι 45 και όχι 72 όπως είχε αρχικά υπολογιστεί…

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω σήμερα τον απολογισμό της τροπικής καταιγίδας Νάλγκε, που προκάλεσε 45 θανάτους από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας παραδέχθηκαν πως τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σταλεί χθες, Παρασκευή, στο νότιο τμήμα της χώρας, που επλήγη από τις πλημμύρες, έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.

“Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι”, δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να ανέρχεται σε 45 νεκρούς.

Προηγούμενος λανθασμένος απολογισμός έκανε λόγο για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.

Η Νάλγκε, που αναμενόταν από την Πέμπτη, έπληξε τελικά σήμερα την αυγή το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Καταντουάνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter