Φινάλε με μπάλα τον Αύγουστο, προβλέπει η UEFA

Φινάλε με μπάλα τον Αύγουστο, προβλέπει η UEFA

Για «στέρεο σχέδιο» ολοκλήρωσης της ποδοσφαιρικής σεζόν μέσα στο Αύγουστο μίλησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν.

«Το πλάνο μας περιλαμβάνει διεξαγωγή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και όσων τοπικών πρωταθλημάτων δεν έχουν τερματιστεί», πρόσθεσε ο Σλοβένος παράγοντας, τονίζοντας ότι οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η UEFA σκοπεύει να διεξάγει διπλούς αγώνες για την προημιτελική και την ημιτελική φάση των διασυλλογικών διοργανώσεων, αψηφώντας τα εμπόδια.

Στην ίδια συνέντευξη, στο κανάλι BeIn Sports, o Τσεφερίν δήλωσε ότι τα κριτήρια συμμετοχής των συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2020-1 «θα πρέπει να είναι αμιγώς αθλητικά», οπότε οι ομάδες που προέρχονται από ατελή σεζόν «θα χρειαστεί να παίξουν προκριματικούς αγώνες».

Η ζημιά για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους από την πανδημία υπολογίζεται ότι θα αγγίξει συνολικά τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική Μπουντεσλίγκα ήδη ξεκίνησε χθες, ενώ οι Ισπανοί προγραμματίζουν επανέναρξη μέσα στον Ιούνιο.

Σχετικά με το Εuro 2021, o Τσεφερίν αποκάλυψε ότι υπάρχουν προβλήματα σε τρεις από τις δώδεκα πόλεις που είχαν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν το πολυεθνικό τουρνουά. Εάν αυτές δηλώσουν αδυναμία, δεν θα αντικατασταθούν απαραίτητα από άλλες. «Στην ανάγκη, θα διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε δέκα, εννέα ή και οχτώ πόλεις», είπε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter