Financial Times: Η ακτινογραφία του ελληνικού ομολόγου

Financial Times: Η ακτινογραφία του ελληνικού ομολόγου

Υψηλό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές καταγράφηκε στην πρόσφατη έκδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου, το οποίο μέχρι στιγμής αναδεικνύεται ως το πέμπτο πιο δημοφιλές ομόλογο σε ευρώ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται στους Financial Times, το νέο κρατικό ομόλογο προσέλκυσε κατά κύριο λόγο, ξένους επενδυτές και συγκεκριμένα:

Αμερικανούς (44%)

Βρετανούς (26%)

Έλληνες (14%)

Γάλλους (7%)

Την ίδια ώρα, από το σύνολο των αγοραστών, πάνω από το 1/3 -και συγκεκριμένα το 36%- ήταν διαχειριστές hedge funds.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν εξ ολοκλήρου την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου και όχι την επαναγορά του ομολόγου, λήξεως το 2019.

Σε γενικές γραμμές, η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «επιτυχημένο» το εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως το επιτόκιο ήταν χαμηλότερο της αντίστοιχης έκδοσης το 2014.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η επιτυχία της προχθεσινής δημοπρασίας αναμένεται να ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της έκδοσης και νέων ομολόγων, τους προσεχείς μήνες.

Ωστόσο, οι Financial Times κάνουν ειδική μνεία στη συγκρατημένη ζήτηση, η οποία κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2014.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να αποδίδεται στις ανησυχίες για το υψηλό χρέος της χώρας, το οποίο ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter