Φινλανδία: Αθώα η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν για τη συμμετοχή της στο «ξέφρενο» πάρτι

Φινλανδία: Αθώα η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν για τη συμμετοχή της στο «ξέφρενο» πάρτι

Ο επίτροπος της Δικαιοσύνης της Φινλανδίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νεαρή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, που βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρών επικρίσεων τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από δημοσίευση βίντεο που την έδειχνε να διασκεδάζει ξέφρενα σε πάρτι με φίλους της, δεν παραμέλησε τις ευθύνες της.

Ειδικότερα, ο Τουόμας Πόουστι, επίτροπος της Δικαιοσύνης της Φινλανδίας (πόστου επιφορτισμένου με την επίβλεψη της νομιμότητας των ενεργειών των υπουργών, στο οποίο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει καταγγελία) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρωθυπουργός δεν είχε παραμελήσει τις ευθύνες της. «Δεν υπάρχει λόγος να υποπτευόμαστε την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της ή για οποιαδήποτε παραμέληση των επίσημων ευθυνών της», ανέφερε στην απόφασή του ο επίτροπος.

Υπενθυμίζεται πως όταν διέρρευσε το σχετικό βίντεο από το πάρτι στο οποίο συμμετείχε η φινλανδή πρωθυπουργός ορισμένοι την επέκριναν για μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, καθώς και πως υπονομεύει τη «φήμη και την ασφάλεια» της χώρας, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να επωφεληθεί από μια ιδιωτική εκδήλωση με τους φίλους της. Επίσης, κάποια σχόλια που ακούστηκαν στο βίντεο οδήγησαν ορισμένους να υποστηρίξουν πως υπήρξε χρήση ναρκωτικών (θέμα που συζητήθηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), κάτι που διέψευσε η πρωθυπουργός. Μάλιστα, η Μάριν προκειμένου να «διαλύσει κάθε υποψία», υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Πηγή: Reuters, Zeit

Διαβάστε επίσης:

Φινλανδία: Με δάκρυα στα μάτια η Σάνα Μαρίν απαντά για το πάρτι και υπερασπίζεται τον εαυτό της (Video)

Φινλανδία: Αρνητικό το τεστ ναρκωτικών της Σάνα Μάριν

Φινλανδία: Η Σάνα Μάριν υποβλήθηκε σε τεστ ναρκωτικών – Τι απάντησε στους δημοσιογράφους για το πάρτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter