Fitch: Υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα – Αποδοκιμάζει ο Λευκός Οίκος

Fitch: Υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα – Αποδοκιμάζει ο Λευκός Οίκος

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings που υποβάθμισε, την Τρίτη, κατά μια βαθμίδα (από το επίπεδο AAA στο AA+) το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ, απόφαση που όπως ανέφερε αντανακλά την εκτίμησή του πως η δημοσιονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί την προσεχή τριετία και πως το άχθος του δημοσίου χρέους είναι υψηλό και αυξανόμενο.

Αποδοκιμάζει ο Λευκός Οίκος

Η αμερικανική προεδρία εξέφρασε χθες τη «διαφωνία» της για την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings.

«Διαφωνούμε σθεναρά με την απόφαση αυτή», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ, σε δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, προσθέτοντας πως «αψηφά την πραγματικότητα το να υποβαθμίζονται οι ΗΠΑ τη στιγμή που ο πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν έφερε την πιο ισχυρή ανάκαμψη από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο».

«Εντονη διαφωνία»

Η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε χθες Τρίτη την «έντονη διαφωνία» της με την απόφαση του οίκου αξιολόγησης.

«Διαφωνώ έντονα με την απόφαση του Fitch Ratings. Η μεταβολή (…) είναι αυθαίρετη και βασισμένη σε παρωχημένα στοιχεία», τόνισε η κυρία Γέλεν, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter