Φίτζι: Iσχυρός σεισμός 7,2R

Φίτζι: Iσχυρός σεισμός 7,2R

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών καταγράφηκε χθες στα ανοιχτά στο νησιωτικό κράτος Φίτζι, ανατολικά της Αυστραλίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 10:52 π.μ. (12:52 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα), είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 282 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε ρηχό εστιακό βάθος (15 χλμ), είπε το USGS.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε για την πιθανότητα γιγαντιαίων κυμάτων που μπορεί να πλήξουν τις ακτές των νήσων Φίτζι μέχρι τις 12:45 μ.μ. σήμερα, ωστόσο η προειδοποίηση αυτή λίγο αργότερα ακυρώθηκε.

“Τον νιώσαμε πολύ λίγο στη Σούβα”, είπε στο πρακτορείο Reuters τηλεφωνικά ο επικεφαλής του γραφείου συντονισμού των ανθρωπιστικών θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Εξαιτίας του μεγέθους του σεισμού, αλλά και της προειδοποίησης για τσουνάμι, οι κάτοικοι των ακτών τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή σε ψηλότερο έδαφος. Από τον πανικό εκκενώθηκαν κτίρια και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Πάντως δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφές ή θύματα.

“Ο σεισμός δημιούργησε αρκετό πανικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν στην ουρά ενώ καταφεύγουν σε ψηλόστερο έδαφος”, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της οργάνωσης Oxfam στο Φίτζι, Γιοβέζα Σαλαντόκα, από τη Σούβα.

Η Κορίν Άμπλερ, υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στη Σούβα, έγραψε στο Twitter ότι όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα “πηγαίνουν σε ψηλότερο έδαφος”.

Μετά τον σεισμό υπήρξαν τουλάχιστον δύο μετασεισμοί άνω των 5 βαθμών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter