FKA Twigs: Λογοκρίθηκε η διαφήμιση για Calvin Klein – Η απάντηση της τραγουδίστριας

FKA Twigs: Λογοκρίθηκε η διαφήμιση για Calvin Klein – Η απάντηση της τραγουδίστριας

Εντονα σχόλια δέχτηκε η τραγουδίστρια FKA Twigs για την εμφάνισή της σε διαφήμιση του Calvin Klein στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλούς να λογοκρίνουν την καμπάνια της διάσημης εταιρείας.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) απαγόρευσε τη διαφήμιση, στην οποία η καλλιτέχνιδα φορά ένα τζιν πουκάμισο, με τρόπο που να αποκαλύπτει τη δεξιά πλευρά του σώματός της.

Η ASA υποστήριξε ότι η εικόνα «έδινε την εστίαση των θεατών στο σώμα του μοντέλου και όχι στα ρούχα που διαφημίζονται» και πως «η διαφήμιση την είχε «παρουσιάσει ως ένα στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο».

Εν τω μεταξύ, το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την καμπάνια ανδρικών εσωρούχων του οίκου με τον Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, επίσης ημίγυμνο, η οποία προκάλεσε παροξυσμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση της τραγουδίστριας

«Δεν βλέπω το “στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο” που μου έχουν χαρακτηρίσει. Βλέπω μια όμορφη ισχυρή έγχρωμη γυναίκα της οποίας το απίστευτο σώμα έχει ξεπεράσει περισσότερους πόνους από όσο φαντάζεσαι», επεσήμανε η FKA Twigs.

«Υπό το πρίσμα της ανασκόπησης άλλων καμπανιών παρόμοιου χαρακτήρα, παλαιότερες και τρέχουσες, δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια διπλά στάνταρ εδώ. Για να γίνουμε σαφείς.

Είμαι περήφανη για το σώμα μου και η τέχνη που δημιουργώ είναι στα πρότυπα γυναικών όπως η Ζοζεφίν Μπέικερ, η Έρθα Κιτ και η Γκρέις Τζόουνς ,που κατέρριψαν τα εμπόδια για το πώς φαίνεται να είσαι δυνατός, αξιοποιώντας έναν μοναδικό ενσωματωμένο αισθησιασμό.

Ευχαριστώ τον ck, τον Mert και τον Marcus που μου έδωσε χώρο να εκφραστώ ακριβώς όπως ήθελα – δεν θα αλλάξω την θέση μου», πρόσθεσε η καλλιτέχνιδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter