Φλαμπουράρης: Δεν είμαστε μόνοι εναντίον όλων – Δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα

Φλαμπουράρης: Δεν είμαστε μόνοι εναντίον όλων – Δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα

“Δεν αισθανόμαστε μόνοι εναντίον όλων, αυτό φάνηκε και στο χθεσινό Eurogroup, είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Την πεποίθηση του για το κλείσιμό της δεύτερης αξιολόγησης, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χαλκίδα, την οποία επισκέφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε ότι στη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης υπήρξαν δύο περίοδοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκείνη από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, έως και τη συμφωνία του θέρους του ιδίου έτους και η δεύτερη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έως σήμερα.

Χαρακτήρισε την περίοδο δύσκολη και για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη, αποδίδοντας τις δυσκολίες στην πολιτική των φιλελεύθερων κυβερνήσεων στην Ευρώπη που “συντηρούν και αναπαράγουν τις πολιτικές της λιτότητας, τις οποίες πρώτη υπέστη η ελληνική κυβέρνηση.”

Επισήμανε ότι “τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας” στο οποίο πρωτοστατούν η κυβέρνηση της Γαλλίας και ως ένα βαθμό της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι τώρα πλέον “δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων.”

“Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό Eurogroup” πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για την άσκηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, μιας συνεπούς πολιτικής με το βλέμμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας ότι αποδείξαμε πως παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να βλέπουμε προς τα στρώματα αυτά που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και όχι σε εκείνα που όχι μόνο δεν υποφέρουν, αλλά ευνοούνται από τις πολιτικές αυτές.

Ανέφερε ότι το χθεσινό Γιούρογκρουπ, αφήνει ελπίδες για το άνοιγμα ενός δρόμου, ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες και να έλθει μια περίοδος άνοιξης για τους πολίτες της Ευρώπης.

“Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι’ αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για “αριστερή παρένθεση”, λέω ότι αυτό δεν θα γίνει. Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός” τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για το χθεσινό Γιούρογκρουπ, είπε ότι υπάρχει σύγκρουση Σόϊμπλε-ΔΝΤ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί συναινετική λύση, διότι (διαφορετικά) “διαλύεται η Ευρωζώνη.”

Σημείωσε, πάντως, ότι “δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ευρωζώνη.”

Ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητά, να είναι συνεπείς και οι άλλοι στις ειλημμένες αποφάσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι “δεν υπήρξε ευθυγράμμιση όλων των κρατών, ούτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση” στο χθεσινό Γιούρογκρουπ σε ότι αφορά την ψήφιση από τώρα, μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018, προσθέτοντας ότι “κάποιοι είπαν πως δεν χρειάζεται η λήψη τέτοιων μέτρων, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν πως η λήψη προληπτικών μέτρων είναι εκτός ευρωπαϊκών προτύπων”.

Πέραν, όλων των υπολοίπων, σημείωσε και την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Είπε ότι οι εταίροι μπορεί να “καθυστερήσουν λίγο”, αλλά θα δεχθούν την πρόταση Τσακαλώτου που θα περιγράφει ορισμένα μέτρα, τα οποία, η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, διότι “το πλεόνασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προβλεπόμενα (από τη συμφωνία του 2015).”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter