Φλαμπουράρης για Ελληνικό: Ευχαριστούμε τον κ. Γεωργιάδη που υπενθυμίζει ότι διαπραγματευτήκαμε

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Ευχαριστούμε τον κ. Γεωργιάδη που υπενθυμίζει ότι εμείς πράγματι διαπραγματευτήκαμε τη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και προασπίσαμε το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επένδυση του Ελληνικού.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε πράγματι, σημαντικές βελτιώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και του πρασίνου, των αρχαιολογικών χώρων και των διατηρητέων κτιρίων, της ελεύθερης πρόσβασης στο μητροπολιτικό πάρκο αλλά και το παραλιακό μέτωπο. Ταυτόχρονα, δεσμεύσαμε τον επενδυτή να υλοποιήσει έργα υποδομής προϋπολογισμού τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ και μάλιστα στην πρώτη φάση της επένδυσης.

Η «καθυστέρηση» στη μεταβίβαση των μετοχών δεν οφείλεται σε πολιτικές παρεμβάσεις, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Υπουργός, αλλά στις αναβλητικές αιρέσεις της Σύμβασης του 2014 που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, όπως η άδεια Καζίνο, η διανομή του ακινήτου, η μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων, οι δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν.

Στη βουλή ψηφίστηκε διάταξη για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων και σωστά, για τα κτήρια που είναι προς κατεδάφιση. Για τα κτήρια που θα διατηρηθούν η τακτοποίησή τους θα έπρεπε να ακολουθήσει το νόμο περί αυθαιρέτων.

Αυτό που δεν μας είπε ο Υπουργός είναι ότι με το ίδιο άρθρο του νόμου, μεταφέρθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, η ευθύνη και το κόστος για τη κατεδάφιση κτιρίων και κτισμάτων,πράγμαπου δεν αποτελεί υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου αλλά του επενδυτή. Και φυσικά αυτή η επιλογή, το μόνο που εξυπηρετεί, είναι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.