Φλαμπουράρης για Eurogroup: Οι ιδεοληψίες των ισχυρών οδηγούν σε ύφεση και ανθρωπιστική κρίση

Φλαμπουράρης για Eurogroup: Οι ιδεοληψίες των ισχυρών οδηγούν σε ύφεση και ανθρωπιστική κρίση

Ο βουλευτής Επικρατείας και συντονιστής των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης ερωτηθείς σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση του EUROGROUP δήλωσε:

«Η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τις εμμονικές πολιτικές της λιτότητας και της περιοριστικής διαχείρισης των οικονομιών των κρατών μελών της και να κοιτάξει κατάματα την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Δεν μπορεί την ώρα που καταρρέει το σαθρό οικοδόμημα των νεοφιλελεύθερων επιλογών της να παραμένει αγκυλωμένη στο δόγμα της νομισματικής και δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Οι κοινωνίες, οι άνθρωποι και οι αγορές δοκιμάζονται σκληρά και δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αναβλητικοί σε πολιτικές που εξυπηρετούν μόνο τις ιδεοληψίες των ισχυρών, ενώ είναι πασιφανές ότι οδηγούν σε ύφεση και ανθρωπιστική κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το εκρηκτικό μείγμα του προσφυγικού και του κορονοϊού, οφείλει να απαιτήσει την αλλαγή της πολιτικής που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας εξαίρεση των δαπανών για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, των μέτρων για την τόνωση της εργασίας και της κοινωνίας και την αναπροσαρμογή του πλεονάσματος. Αρκετά πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τις περιοριστικές πολιτικές των μνημονίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter