Φλαμπουράρης για Πειραιώς: Η «κρατικοποίηση» της ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. ευρώ

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo ύψους 165εκ €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%», τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης για τη μη πληρωμή του τοκομεριδίου CoCo από την Τράπεζα Πειραιώς που έρχεται μετά τις αποκαλύψεις και του Documento.

«Η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5δις €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€. Η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αν ήταν αληθινή, κι αυτό γίνεται σαφές αφού διευκρινίζεται με κάθε τρόπο, ότι πολύ γρήγορα Κυβέρνηση, ΤΧΣ, και διοίκηση της Τράπεζας θα προχωρήσουν στην επανιδιωτικοποίησή της», τονίζει.

Δείτε επίσης: Θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο η Τράπεζα Πειραιώς;

«Για να γίνει αληθινή, θα πρέπει η όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να μην οδηγεί στη μείωση του πλειοψηφικού πακέτου που θα κατέχει το ΤΧΣ, στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου», καταλήγει.

Δείτε επίσης: Η (προσεχώς κρατική) Πειραιώς εκβιάζει εργαζόμενους και κλείνει ακριτικά καταστήματα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.