Φλαμπουράρης: Στόχος η ανατροπή των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών

Φλαμπουράρης: Στόχος η ανατροπή των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών

Την αναγκαιότητα ανατροπής των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, επισημαίνει ο Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε καλόπιστη προσδοκία. Όχι μόνο αποκαλύφθηκε ανακόλουθη σε όσα υποσχέθηκε, αντίθετα κατάργησε και όσα εμείς με σκληρές διαπραγματεύσεις είχαμε κερδίσει για τα λαϊκά στρώματα».

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει την κυβέρνηση αμήχανη μπροστά στα προβλήματα «θερίζοντας ότι έσπειρε» και προτείνει να ξεκινήσει «άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά και δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ενδοχώρα, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί αναγκαία την ανάγκη προώθησης νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία καθώς «αν οδηγηθούμε τυφλά σε μαζικές εξώσεις, αλά Ισπανία, απειλείται σοβαρά η κοινωνική συνοχή». Εισηγείται μάλιστα την ανάληψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αντιπολίτευση, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια υγιή διαδικασία που στηρίζεται στη σύνθεση των απόψεων, με αρχές και προγραμματικές προτάσεις, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι η κοινωνία αδιαφορεί παντελώς για τις συγκλίσεις κορυφής, σημασία έχει το περιεχόμενο του αντιπολιτευτικού μετώπου και όχι το μέτωπο για το μέτωπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter