Εκατομμύρια εκκενώσεις στη Φλόριντα εν αναμονή του τυφώνα «Ίαν»

Εκατομμύρια εκκενώσεις στη Φλόριντα εν αναμονή του τυφώνα «Ίαν»

Ακολουθώντας τις παραινέσεις των πολιτειακών της Φλόριντα, οι κάτοικοι της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα άδειασαν τα ράφια των παντοπωλείων, σφράγισαν τα παράθυρα και κατέφυγαν σε καταφύγια εκκένωσης την ώρα που ο τυφώνας «Ίαν» πλησιάζει την Τετάρτη, πλήττοντας το νότιο άκρο της πολιτείας με τροπικούς ανέμους.

Ειδικότερα, ο τυφώνας «Ίαν», που έπληξε την Κούβα την Τρίτη και άφησε ολόκληρο το νησιωτικό έθνος της Καραϊβικής χωρίς ρεύμα, αναμένεται να εκτονωθεί στη Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης νότια του κόλπου Τάμπα, κάπου μεταξύ Σαρασότα και Νάπολης ως δυνητικά θανατηφόρος τυφώνας κατηγορίας 4.

Η πρώτη ειδοποίηση για τον τυφώνα την Τετάρτη έθεσε τους μέγιστους παρατεταμένους ανέμους του «Ίαν» κοντά στα 120 mph (195 km/h), κατατάσσοντάς τον στην κατηγορία 3, αλλά οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι η καταιγίδα αναμένεται να ενισχυθεί.

 

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) στο Μαϊάμι προειδοποίησε ότι ο «Ίαν» θα εξαπολύσει επίσης ισχυρά κύματα, απειλητικές για τη ζωή παράκτιες πλημμύρες και πάνω από μισό μέτρο βροχής σε ορισμένες περιοχές, καθώς οι αρχές προέτρεψαν περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να ζητήσουν προστασία σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, προειδοποίησε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η εκκένωση θα γίνει δύσκολη για όσους καθυστέρησαν την αναχώρησή τους επειδή οι αυξανόμενοι άνεμοι θα ανάγκαζαν σύντομα τις αρχές να κλείσουν τις γέφυρες των αυτοκινητοδρόμων.

Σχεδόν 60 σχολικές περιοχές της Φλόριντα έχουν ακυρώσει τα μαθήματα λόγω του τυφώνα, πρόσθεσε ο ΝτεΣάντις. Περισσότερα από 175 κέντρα εκκένωσης άνοιξαν σε όλη την πολιτεία, είπε ο κυβερνήτης, πολλά από τα οποία είναι σχολικά κτίρια.

Πηγή: Reuters, The Associated Press

Διαβάστε επίσης:

NASA: Τρίτη αναβολή της εκτόξευσης της αποστολής «Άρτεμις» λόγω του τυφώνα Ίαν

Συναγερμός στην Κούβα: Ενισχύθηκε σε κατηγορία 3 ο κυκλώνας «Ίαν»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter