Φλόριντα: Μαθητές διαδηλώνουν στο Ταλαχάσι κατά της οπλοκατοχής μετά τη σφαγή στο λύκειο τους (Video)

Φλόριντα: Μαθητές διαδηλώνουν στο Ταλαχάσι κατά της οπλοκατοχής μετά τη σφαγή στο λύκειο τους (Video)

Οι νέοι του Πάρκλαντ κατέκλυσαν σήμερα κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντας Ταλαχάσι, σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειό τους την περασμένη εβδομάδα.

Οι μαθητές μετέβησαν με λεωφορεία στο Ταλαχάσι. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Ρέιτσελ Κατάνια, που φορούσε μια μπλούζα με το έμβλημα του σχολείου της. Σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μικρή Αμερικανίδα διαβεβαίωσε ότι το κίνημα κατά της οπλοκατοχής είναι αρραγές.

Το κίνημα «δεν θα αποδυναμωθεί, όχι αυτήν τη φορά. Θα υπάρξει αλλαγή» είπε η Ρέιτσελ.

Οι νεαροί Αμερικανοί οργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση την 24η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, όπου σήμερα νωρίς το πρωί έλαβε χώρα μια αυθόρμητη διαδήλωση. Κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν μπροστά από πολλά σχολικά συγκροτήματα σε κάθε γωνιά της χώρας σήμερα, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, πρέπει η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» συμπλήρωσε η μαθήτρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει δεκτούς αργότερα σήμερα οικογένειες θυμάτων ενόπλων επιθέσεων όπως και μαθητές Λυκείου.

https://twitter.com/2HawkEye2018/status/966372005921554432

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter