Φλόριντα: Ναυαγός εντοπίστηκε σώος μετά από 16 ημέρες στον Ατλαντικό

Φλόριντα: Ναυαγός εντοπίστηκε σώος μετά από 16 ημέρες στον Ατλαντικό

Έντονα αφυδατωμένος, αλλά σώος, εντοπίστηκε μετά από 16 ημέρες ερευνών στον Ατλαντικό, 24χρονος από τις Μπαχάμες.

Ο Σάμιουελ Μος Τζούνιορ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο St. Mary στο Γουέστ Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα. Τον εντόπισαν ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, καθώς το σκάφος του περιπλανιόταν ακυβέρνητο για 16 ημέρες, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στους δημοσιογράφους, ο Μος είπε ότι αναχώρησε με το 6,5 μέτρων σκάφος του από το λιμάνι Μπίμινι στις 13 Ιανουαρίου με προορισμό την πρωτεύουσα Νασσάου. Όμως ξέμεινε γρήγορα από βενζίνη καθώς προσπάθησε να πλεύσει μέσα από άγρια κύματα. Περιπλανιόταν μόνος του μέχρι που ένα άλλο σκάφος τον εντόπισε την περασμένη Δευτέρα, περίπου 16 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Γουέστ Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα.

Ο 24χρονος είπε ότι επέζησε με πατατάκια, μπισκότα και εμφιαλωμένο νερό για 12 ημέρες, μέχρι που ένα κύμα ύψους 12 μέτρων χτύπησε το σκάφος του και παρέσυρε τις λιγοστές του προμήθειες. Ο Δρ Κέβιν Μπουφόρντ δήλωσε ότι οι ηλεκτρολύτες του Μος ήταν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα όταν η αμερικανική ακτοφυλακή τον μετέφερε στην ξηρά. Σταδιακά αποκτά τις δυνάμεις του.

Πηγή: bahamaspress.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter