Φλώρος: Αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του και χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει

Φλώρος: Αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του και χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει

Για πρώτη φορά μετά τις αποκαλύψεις του Documento ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ της οποία προΐσταται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός της σιωπής Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε απάντηση. Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να παρουσιάσει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος και μόνο, ως εθνικό ζήτημα, ο στρατηγός Φλώρος δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα, παρά μόνο διαμαρτύρεται για όσα του καταλογίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών: για το γεγονός δηλαδή ότι φέρεται να έχει αγοράσει ακίνητο στην περιοχή του Παπάγου, καταβάλλοντας 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Μήπως ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Φλώρο για τα δισ. των εξοπλιστικών που ήθελε να ελέγχει;

Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το οποίο επαναλαμβάνουμε, ο στρατηγός, ο οποίος παραμένει σιωπηλός μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων εδώ και περίπου 40 ημέρες, χρησιμοποιεί για να μετατρέψει το ζήτημα που έχει ανακύψει σε εθνικό, υπάρχει μόνο ένα σημαντικό στοιχείο. Ότι ο ίδιος ο αρχηγός του Στρατεύματος, αποδέχεται πλήρως την παρακολούθησή του, και μάλιστα ως κάτι απολύτως φυσικολογικό, το οποίο πρέπει να αποδεχθούν ως κανονικότητα, όλοι οι έλληνες πολίτες. Παρ’ όλα αυτά, δεν λέει την παραμικρή κουβέντα για την ουσία, για το γεγονός δηλαδή ότι η ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε τον ίδιο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αντιθέτως, κάνει λόγο για επίθεση λάσπης, αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνο σε όσα του καταμαρτυρά η ΕΥΠ. Αμφισβητεί δηλαδή το γεγονός ότι όπως έχουν καταγράφει οι υπηρεσίες πληροφοριών, αγόρασε ακίνητο το οποίο κόστιζε περί τα 1,2 εκατ. ευρώ, πληρώνοντας τις 600.000 «μαύρα». Αυτό βεβαίως, και κατά πόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, οφείλουν πια να το απαντήσουν, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες καλούνται να διερευνήσουν όσα εμφανίζεται από τα ενημερωτικά δελτία της, να έχει εντοπίσει η ΕΥΠ.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι οι μόνες αναφορές που κάνει ο Κωνσταντίνος Φλώρος στην απάντησή του, αφορούν το σπίτι που φέρεται κατά την ΕΥΠ να αγόρασε με «μαύρα» λεφτά. Δεν λέει όμως απολύτως τίποτα για τις αναφορές του, οι οποίες έχουν επίσης καταγραφεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφορούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο όχι μόνο καθύβριζε, αλλά όπως εμφανίζεται να ομολογεί του είχε στήσει και διάφορες παγίδες προκειμένου να τον εκθέσει.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, παρά τις προσπάθειες του Documento, να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να ζητήσει απαντήσεις για όσα περιγράφει η ΕΥΠ για τον ίδιο, αρνήθηκε να απαντήσει, απαξιώνοντας έστω και να σηκώσει το τηλέφωνο του  ή να ανταποκριθεί σε γραπτό μήνυμα που του στείλαμε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Φλώρος οφείλει να ευχαριστήσει τον άνθρωπο του Μεγάρου Μαξίμου που συνέγραψε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, βυθίζοντας τον ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία στην οποία ούτως ή άλλως έχει περιέλθει εδώ και καιρό.

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ

Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

ISSI)

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter