Φόβος στη μάζα τα όπλα Μητσοτάκη

Φόβος στη μάζα τα όπλα Μητσοτάκη

Στο εμβληματικό του βιβλίο «Μάζα και εξουσία» ο Ελία Κανέττι αναφέρει: «Τίποτε δεν φοβάται ο άνθρωπος από το άγγιγμα του αγνώστου. Θέλουμε να βλέπουμε αυτό που απλώνει να μας αγγίζει, θέλουμε να το αναγνωρίζουμε, ή τουλάχιστον να μπορούμε να το κατατάξουμε. Παντού ο άνθρωπος αποφεύγει την επαφή του με το Ξένο. Τη νύχτα ή γενικότερα στο σκοτάδι, ο τρόμος μιας αναπάντεχης επαφής μπορεί να φτάσει έως τον πανικό. Ούτε καν τα ρούχα δεν μας δίνουν αρκετή σιγουριά, πόσο εύκολο είναι να σκιστούν, πόσο εύκολο είναι ο επιτιθέμενος να φτάσει ως τη γυμνή, λεία, ανυπεράσπιστη σάρκα του θύματος».

Αυτό ακριβώς εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φόβος, φόβος, φόβος παντού.

Αφού έσπειρε σε όλους τους πολίτες τον φόβο του κορονοϊού με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τις καθημερινές τρομοκρατικές ενημερώσεις Τσιόδρα-Χαρβαλιά για θανάτους και ΜΕΘ που με τη βοήθεια των φιλικών Μέσων Ενημέρωσης όλα όσα έπραττε η κυβέρνηση των «αρίστων» ήταν άριστα γινομένα, πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους πολίτες για ότι συμβεί στο μέλλον.

Εμείς πήραμε τα δύσκολα μέτρα. Εσείς τώρα, αφού σας αφήνουμε ελεύθερους, πρέπει να ακολουθήσετε τις αυστηρές οδηγίες αλλιώς θα φταίτε για την περίπτωση που αναγκαστούμε να σας κλείσουμε ξανά στα σπίτια σας.

Για το λόγο αυτόν μην διαμαρτύρεστε, μην φωνάζετε, η κυβέρνηση και ο Μωυσής πρωθυπουργός φροντίζει για εσάς.

Με τη θεόπνευστη πολιτική μας σας δημιουργούμε και ανοσία αφήνοντας ελεύθερα τα παιδιά σας να πάνε στο σχολείο, για να μπορέσετε να δεχτείτε τους τουρίστες που θα έρθουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Αλλά βέβαια προσοχή, μην κυκλοφορείτε από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί γιατί η κυβέρνηση αγρυπνεί.

Εχοντας καταργήσει φιλεργατικούς νόμους, έχοντας ταΐσει τα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης με 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζεται στην τηλεόραση ως σε άλλη αψίδα θριάμβου με τους πατρικίους του γιορτάζοντας τη «νίκη» του.

Χωρίς καμία αναφορά στην κατάσταση της οικονομίας και στη βαθειά κρίση που έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πανδημία, ρίχνοντας τα χαρτιά που θα του φανερώσουν πότε θα προκηρύξει εκλογές.

Οι πολίτες όμως θέλουν να μάθουν πως θα σωθούν οι εργασίες τους και πως θα αντιμετωπίσουν τη θύελλα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τους βοηθάει καθώς έχει διοχετεύσει αδιαφανώς στους φίλους της τα κονδύλια του προϋπολογισμού.

Τα δημοκρατικά κόμματα όμως της Αντιπολίτευσης πρέπει άμεσα να δείξουν στον ελληνικό λαό τις λύσεις. Δεν πρέπει για ακόμη μια φορά να αφήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να αλωνίζει με fake παίζοντας μόνη της.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter