Φοιτητικές εκλογές: Ένταση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία (Photos)

Φοιτητικές εκλογές: Ένταση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία (Photos)

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα 40-50 αντιεξουσιαστών μπήκε συντεταγμένα στον χώρο κρατώντας καδρόνια. Στη θέα τους, οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ απομακρύνθηκαν, με αποτέλεσμα η διαδικασία των εκλογών να αναβληθεί.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών. «Συνέχισε να ψηφίζεις. Η εξουσία τρίβει τα χέρια της», ανέφερε ένα από αυτά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί συμπλοκές, τραυματίες ή φθορές. Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο εάν θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, διπλή είναι η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο. Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Κατά τα άλλα, κλείνουν σταδιακά οι κάλπες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας. Εκτός από τα επεισόδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η διαδικασία, σύμφωνα με τις παρατάξεις, κύλησε ομαλά.

Σημειώνεται ότι οι σχολές με μικρό αριθμό εγγεγραμμένων αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά τις 21:00, ενώ μια πρώτη γενική εικόνα των αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ.Α.Π, η συμμετοχή είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Να σημειωθεί, ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης των αρχαιρεσιών δεν είναι ενιαίος.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, και υπογράμμισε τη σημασία της αυξημένης συμμετοχής των φοιτητών, ώστε «να στηριχθούν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς από τους φοιτητές, ώστε να έρθουν νίκες κατά των παρατάξεων που υποστηρίζουν πελατειακά δίκτυα».

«Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες», σχολίασε εκ μέρους της ΔΑΠ, ο Αλέξανδρος Μίχας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι φοιτητές θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΑΠ, «που αντιπροσωπεύουν το όραμα των φοιτητών για ένα σύγχρονο και ανοικτό πανεπιστήμιο.

«Είναι βασικό οι φοιτητές να γίνουν πρωταγωνιστές και να πάρουν στα χέρια τους με την ψήφο τους τη μόρφωση και το μέλλον τους», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της Πανσπουδαστικής ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. «Η αποχή δεν θα φωνάξει για τα δικαιώματά μας», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η αποχή μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. «Μπορεί να μεταφραστεί ως ανοχή στην επίθεση που βιώνουμε σήμερα στην εκπαίδευση και το μέλλον μας, κυρίως από τη ΔΑΠ. Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή, να εκλέξουν οι φοιτητές εκπροσώπους-αγωνιστές, που θα αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ΕΕ», πρόσθεσε.


Φωτογραφίες: Alfavita.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter