Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη, στις 17:00 στο Σύνταγμα

Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη, στις 17:00 στο Σύνταγμα

Σε συλλαλητήριο καλούν σήμερα, Πέμπτη 11/2, στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος, οι φοιτητικοί σύλλογοι ενόψει της ψήφισης εκείνη την ώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας .

Κορυφώνοντας τις μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο της Τετάρτης οι φοιτητές, ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ξεκαθαρίζουν παράλληλα στην κυβέρνηση πως, ακόμη κι αν το νομοσχέδιο-έκτρωμα περάσει με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι ίδιοι θα φροντίσουν ώστε ο νόμος να καταργηθεί στην πράξη!

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Αύριο βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00.

Αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις/τους χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές ενάντια στο Νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη.

Καλούμε στην προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα.

Δεν θα ανεχτούμε την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο δημοκρατίας.

Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Καλούμε στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter