Φοιτητές: Συγκέντρωση στις 5μμ στα Προπύλαια ενάντια σε βία των ΜΑΤ και νόμο Κεραμέως

Φοιτητές: Συγκέντρωση στις 5μμ στα Προπύλαια ενάντια σε βία των ΜΑΤ και νόμο Κεραμέως

Μεγάλη πορεία το Σάββατο στις 5 το απόγευμα  στα Προπύλαια καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και πολιτικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις ώστε να δοθεί μια άμεση απάντηση απέναντι στην εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και στις σχολές, αλλά και στο νέο νόμο-έκτρωμα  που παρουσίασε η Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια.

Κάλεσμα ΜεΡΑ25

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα έβγαλε και το ΜέΡΑ25:

«Απέναντι στον εντεινόμενο αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και χουντικές πρακτικές για να επιτεθεί στην νεολαία και στο δημόσιο πανεπιστήμιο, η απάντηση της νεολαίας και της κοινωνίας ευρύτερα, πρέπει να είναι ηχηρή, μαζική, δυναμική και άμεση.

Ήδη η Θεσσαλονίκη με την μεγαλειώδη προχθεσινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, έδειξε τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε “λογικές” και πρακτικές του κ. Μητσοτάκη, της κας Κεραμεώς και του κ. Θεοδωρικάκου που πλέον δεν διστάζουν ακόμα και να επιβραβεύουν δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ έναντι άοπλων φοιτητών και φοιτητριών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Η κοινωνία πρέπει να μπει ασπίδα προστασία της νεολαίας από τη βίαιη επίθεση της Μητσοτάκης Α.Ε..

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 17.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Γιατί με ΜΑΤ και βία, δεν γίνεται παιδεία.

Να μην επιτρέψουμε λοιπόν, άλλη ευθεία βολή στο δημόσιο πανεπιστήμιο.»

νΚΑ: Η μάχη απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία θα ξηλώσει την κυβερνητική πολιτική

Σε κάλεσμά της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση μεταξύ άλλων τονίζει:

«Μόνο τυχαία δεν ήταν η μία ακόμα βάναυση επίθεση σε φοιτητές που εξαπολύθηκε την Πέμπτη στο ΑΠΘ. Μια επίθεση που λίγο έλειψε να αφήσει χωρίς μάτι, ή με πιο βαριά μόνιμα προβλήματα έναν νέο φοιτητή. Την ίδια μέρα που η αστυνομία εκτελούσε την επιχείρηση “Βιβλιοθήκη” όπως την έχει ονομάσει (που μόνο βιβλιοθήκη δεν τους νοιάζει να φτιάξουν), η υπουργός Παιδείας εξύγγειλε τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ. Για αυτό τον τελευταίο καιρό μπουκάρουν τα ΜΑΤ, για αυτό και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει όλη την αστική προπαγάνδα απέναντι στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και την μαχόμενη κι αντικαπιταλιστική αριστερά, παρουσιάζοντάς τα ως «περιθωριακές ομάδες τραμπούκων». Όλα γίνονται για να στρώσουν το έδαφος μιας εύκολης ψήφισης και εφαρμογής του νέου νόμου!

Τι θέλει η κυβέρνηση στην ουσία; Τα ΑΕΙ πια δεν θα διοικούνται από καθηγητές -ακόμα και αυτούς τους ελεγχόμενους της κυβέρνησης-, αλλά απευθείας από την αγορά, καθώς τον κύριο ρόλο θα έχουν τα Συμβούλια Ιδρύματος που θα αποτελούνται από μάνατζερς του επιχειρηματικού κόσμου. Ακριβώς όπως θέλει και η ΕΕ. Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι οι μπράβοι αυτών των πανεπιστημίων, όπως ακριβώς δουλεύουν οι μπράβοι των μεγαλοεταιριών: Για να προστατέψουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου!

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι για να βαθύνει η επιχειρηματικοποιήση του πανεπιστημίου και να ενταθούν οι ταξικοί φραγμοί που θα πετάξουν χιλιάδες παιδιά έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση -ήδη έχουν ανακοινωθεί 9.000 λιγότερες θέσεις- χρειάζεται να τσακιστούν οι αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος. Και επειδή ΟΠΠΙ δεν έχουν καταφέρουν να βάλουν ακόμα στα ιδρύματα, στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να επιβάλλουν την παρουσία των ΜΑΤ. Οι στόχοι τους είναι φανεροί, οι μάνατζερς και τα ΜΑΤ που τους φυλάνε είναι πιο σημαντικοί από τους φοιτητές.

(…) ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα βλέπουμε τη νεολαία αιμόφυρτη και ξυλοφορτωμένη! Για εμάς η υπεράσπιση της δυνατότητας των φοιτητών να σπουδάζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους δεν είναι ζήτημα μόνο του φοιτητικού κινήματος, αλλά ζήτημα όλης της κοινωνίας. Η μάχη απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μια μάχη που μπορεί να ξηλώσει την κυβερνητική πολιτική τόσο στην παιδεία, όσο και συνολικά».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter