Φοιτητικές εκλογές 2023: Αύξηση συμμετοχής και πρωτιά της Πανσπουδαστικής

Φοιτητικές εκλογές 2023: Αύξηση συμμετοχής και πρωτιά της Πανσπουδαστικής

Αύξηση της συμμετοχής και πρωτιά της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» (ΠΚΣ), φοιτητική παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ,  καταγράφεται στα εκλογικά αποτελέσματα της λεγόμενης πιο μεγάλης “κάλπης” της νέας γενιάς. Λίγες ημέρες  πριν από την προσφυγή στις βουλευτικές κάλπες της 21ης Μαΐου 2023, οι φοιτητικές εκλογές  διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα σε εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις για μεγαλύτερη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μαΐου 2023 σε σχέση με πέρυσι, όπως έγραψε το Documentonews.gr.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη της ψηφοφορίας άρχισαν να αναρτώνται στον ιστότοπο της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» (ΠΚΣ), της φοιτητικής παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, τα αποτελέσματα  των φοιτητικών εκλογών  ανά φοιτητικό σύλλογο, ανά ίδρυμα όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές σε κάθε Σύλλογο και τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά.

Με βάση την ΠΚΣ, τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα  σε 16 φοιτητικούς συλλόγους από 272 είναι τα εξής:

Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές. Παράλληλα παρουσιάζεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα των εκλογών του 2022. Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις, το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετονομασία του BLOCO) και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter