Φοιτητικές εκλογές 2025: Debate στο Πάντειο από την ομάδα του «Εύ Πολιτεύεσθαι»

Φοιτητικές εκλογές 2025: Debate στο Πάντειο από την ομάδα του «Εύ Πολιτεύεσθαι»

Με αφορμή τις Φοιτητικές Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Μαΐου, αυτή την Παρασκευή 9/5, στις 19:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (στην Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2), η ομάδα του «Εύ Πολιτεύεσθαι» διοργανώνει το πρώτο Φοιτητικό Debate μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Στόχος των φοιτητών που συμμετέχουν στο project του «Εύ Πολιτεύεσθαι» είναι να ξανανοίξει ο φοιτητικός διάλογος μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, να ενισχυθεί η συμμετοχή και να ακουστούν όλες οι φωνές ισότιμα. Ο λόγος που διοργανώνεται αυτό το Debate είναι για συγκρουστούν ιδέες και προγράμματα, όχι πρόσωπα και χαρακτηρισμοί. Η δε απόπειρα των φοιτητών που καλούν τις φοιτητικές πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν αποκτά ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτή την περίοδο, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται ξανά στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τα δυο περιστατικά βία σε Νομική και Πολυτεχνειούπολη αποτέλεσαν την αφορμή που αναζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από το έγκλημα των Τεμπών και να σερβίρει την «ξαναζεσταμένη σούπα» της ανομίας στα ΑΕΙ. Τα χιλιάδες προβλήματα των δημόσιων Πανεπιστημίων που μετρούν διακρίσεις και υψηλές κατατάξεις, αλλά παράλληλα μαστίζονται από υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση δεν απασχολούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιθυμεί διακαώς να καταργήσει το άρθρο 16.

Όλα τα παραπάνω σίγουρα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην εκδήλωση, όπου εισαγωγή θα κάνει ο Κωστής Κοσμέας, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο με τους φοιτητές-μέλη του «Εύ Πολιτεύεσθαι» να παρουσιάζουν τις πολιτικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν και να συντονίζουν στη συνέχεια τις θεματικές ενότητες (πχ προβλήματα του Πανεπιστημίου, λειτουργία του Φοιτητικού Συλλόγου κ.α.) πάνω στις οποίες οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων θα τοποθετηθούν.

Οι φοιτητές-μέλη της ομάδας του «Εύ Πολιτεύεσθαι» καλούν όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες να παρακολουθήσουν ενεργά. Να ακούσουν, να συγκρίνουν, να κρίνουν. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι τύπος, είναι πράξη.

Documento Newsletter