Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν μπορεί να απολογούνται μόνο οι καλιτέχνες για την εγκληματική ανευθυνότητα”

Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν μπορεί να απολογούνται μόνο οι καλιτέχνες για την εγκληματική ανευθυνότητα”

Ένα διπλό μήνυμα στέλνει ο Φοίβος Δεληβοριάς παίρνοντας την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η συναυλία του αύριο, Δευτέρα στο θέατρο Βράχων.

Δεν μπορεί μόνο οι καλλιτέχνες να μπαίνουν κάθε φορά στο μάτι του κυκλώνα και να απολογούνται για τις ευθύνες και την ανεπάρκεια του κράτους, λέει χαρακτηριστικά. Και επισημαίνει ότι στις δύσκολες ώρες έχουμε ο ένας τον άλλον. Η συναυλία θα γίνει και ο γνωστός για τις ευαισθησίες του τραγουδοποιός, που έχει πάντα άποψη για όσα συμβαίνουν και δε φοβάται τις δημόσιες παρεμβάσεις, απευθύνει κάλεσμα σε όσους πάνε στη συναυλία να συνεισφέρουν με είδη άμεσης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση.

“Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.

Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου – χτες, σχεδόν.

Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.

Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.

Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.

Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια – κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν”.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter