Folli Follie: Σε δίκη παραπέμπονται ο διευθυντής Ασφαλείας και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Σε δίκη παραπέμπονται ο διευθυντής Ασφαλείας και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie, παραπέμπονται σε δίκη.

Ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στους δυο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον Χ. Γκότση για παράβαση καθήκοντος και με με κλητήριο θέσπισμα τους παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η δικογραφία αποτελεί μέρος αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Τον Δεκέμβρη, μετά την αποκάλυψη των e-mail μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιουτσου και ενός πελάτη του, o εισαγγελέας την έβγαλε απ το αρχείο και έκρινε ότι προκύπτουν ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Μάλιστα, οπως όλα δείχνουν κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter