Folli Follie: Μπλόκο του Αρείου Πάγου στην αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων

Folli Follie: Μπλόκο του Αρείου Πάγου στην αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων

Μπλόκο στην αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της της Folli Follie αποφάσισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός άσκησε αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο είχαν αποδεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας υπέρ του δημοσίου και ιδιωτών επενδυτών, μετά από αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Με το υπ΄αριθμόν βούλευμα 804/2023 που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε αποφασιστεί η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Στις αρχές Οκτωβρίου οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας κκ. Ν. Σακκάς και Ι. Κυριακόπουλος που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές κατέθεσαν αίτηση στις 6 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να αποφευχθεί η ενδεχόμενη οριστική αδυναμία αποζημίωσης των εντολέων τους.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναίρεση έγινε δεκτή και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την υπ’ αριθμόν 56/2023 αναίρεση του βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται πως η περιουσία της εταιρείας (αξίας περίπου 28 εκατ. ευρώ αλλά και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά από μερίσματα θυγατρικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία) έχει δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, καθώς ήταν σε εκκρεμότητα η έναρξη της ποινικής δίκης των άλλοτε βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter