Folli Follie: Τζίρος-μαϊμού 1 δισ. τον χρόνο – Σκάνδαλο μεγατόνων

Folli Follie: Τζίρος-μαϊμού 1 δισ. τον χρόνο – Σκάνδαλο μεγατόνων

Καταλυτικές αποκαλύψεις από την έκθεση της Alvarez- Χιονοστιβάδα εξελίξεων- Αλλεπάλληλες παραιτήσεις

Την πλήρη αποκάλυψη μιας γιγαντιαίας απάτης στοιχειοθετεί η έκθεση της διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας Alvarez Marshal η οποία είχε οριστεί με συναίνεση όλων των εμπλεκομένων προ ολίγων μηνών ως ελεγκτής στην πολύκροτη υπόθεση Folli Follie.

Σύμφωνα με την έκθεση η εταιρία παρουσίαζε ετήσιο πλαστό τζίρο ύψους περίπου 1 δις ευρώ ,κυρίως από το δίκτυό της στην Ασία. Συνακόλουθα με βάση τον οικονομικό και νομικό έλεγχο που έκανε η Alvarez, η οποία παραδόθηκε αργά χθες το βράδυ, εμφανίζονται- δικαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες της QCM -πέραν του πλαστού τζίρου 1 και πλέον δις, πλαστό ταμείο 296 εκατ. αντί ταμείου 6,4 εκατ. και καθαρά κέρδη 316 εκατ. έναντι –στην πραγματικότητα- ζημιών 44 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρική απάτη των τελευταίων δεκαετιών καθώς λόγω των ψεύτικων στοιχείων η μετοχή της εταιρίας επωλείτο σε δυσθεώρητες τιμές και τροφοδοτούσε με αμύθητη ρευστότητα την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Χθες από την εταιρία για το θέμα εξεδόθη και εστάλη από την ίδια την εταιρία στο Χρηματιστήριο η εξής ανακοίνωση

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal η οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε για τις εταιρείες του ομίλου FFG, στην Ασία (APAC). Όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, η Alvarez & Marsal διεξήγαγε έρευνα για το Οικονομικό έτος 2017.

Η έκθεση της Α&Μ «Preliminary Restatement Findings with respect to the FF ASIA GROUP consolidated financial statements for fiscal year 2017» αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία για το έτος 2017, ενώ η εγκληματολογική (forensic) έκθεση αναμένεται να παραδοθεί προσεχώς.»Σημειώνεται ότι τα παραδοθέντα οικονομικά στοιχεία της Α&Μ δεν είναι οριστικά και αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου από υψηλού κύρους ελεγκτική εταιρεία, ο οποίος θα καταδείξει την πραγματική εικόνα του ομίλου της FFG για το οικονομικό έτος 2017/»

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις του ιδρυτή της εταιρίας και της συζύγου του

Και η δημόσια –δια δηλώσεως-παραδοχή του για την κατάσταση της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου είναι χαρακτηριστική ομολογία ενοχής

«Με βαρύτατη θλίψη και εν μέσω της σοβούσας κρίσης για την Εταιρεία μας, την οποία ίδρυσα και υπηρέτησα επί 36 χρόνια, παραιτούμαι σήμερα από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο ζήτησα να πράξει και η σύζυγος μου, με την οποία μαζί υπηρετήσαμε την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου με αποτέλεσμα η παρούσα δυσάρεστη εικόνα στα οικονομικά του ομίλου. Ωστόσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υιό μου Γεώργιο Κουτσολιούτσο ο οποίος με επιτυχία διαχειρίζεται την κρίση με την συνδρομή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του καταξιωμένου επιτελείου του και δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός τους στο δύσκολο έργο τους με ότι κριθεί απαραίτητο.»

Η κλιμάκωση της κρίσης οδήγησε σε παραίτηση του οίκου «Ρότσιλντ» που είχε αναλάβει σύμβουλος της εταιρίας. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Rothchild υπέβαλε στις 24-9-2018 την παραίτηση του. Στην παρούσα φάση, η ομάδα της Εταιρείας που έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση της Εταιρείας είναι επαρκώς στελεχωμένη και συνεχίζει τις επαφές με πιθανούς επενδυτές και τους πιστωτές της ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για την ανεύρεση νέου χρηματοοικονομικού συμβούλου..

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter