Φον ντερ Λάιεν, Μακρόν και Μετσόλα στο 8ο Φόρουμ για τη Συνοχή στις Βρυξέλλες

Φον ντερ Λάιεν, Μακρόν και Μετσόλα στο 8ο Φόρουμ για τη Συνοχή στις Βρυξέλλες

Με τις ομιλίες, κατά σειρά, της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, καθώς και του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και του Γάλλου υπουργού Εδαφικής Συνοχής και Σχέσεων με τις Τοπικές Αρχές, Ζοέλ Ζιρό, η χώρα των οποίων ασκεί την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ, ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 18ου Φόρουμ για τη Συνοχή, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Την κεντρική ομιλία, με θέμα την Πράσινη Συμφωνία, θα πραγματοποιήσουν οι ακαδημαϊκοί Τζόζεφ Στίγκλιτς και Καρλότα Περές και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν δύο πάνελ, το ένα για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, μία δίκαιη μετάβαση, και το δεύτερο για την καινοτομία και την ψηφιοποίηση με στόχο την ενίσχυση της πραγματικής μακροπρόθεσμης σύγκλισης.

Η «αυλαία» του διήμερου Φόρουμ, που ξεκίνησε χθες το πρωί, θα πέσει το απόγευμα με την καταληκτική ομιλία της επιτρόπου για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά την πρώτη ημέρα του Φόρουμ, παρουσιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα «Kohesio». Μία δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το 2014 και στα 27 κράτη-μέλη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter