Φονικές πλημμύρες σε Ινδία – Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί και εκατ. εκγλωβισμένοι

Φονικές πλημμύρες σε Ινδία – Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί και εκατ. εκγλωβισμένοι

Kάτω από τα νερά συνεχίζουν να βρίσκονται το Μπανγκλαντές και η βορειοανατολική Ινδία, έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων και οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 69 ανθρώπων και τον εγκλωβισμό εκατ. ανθρώπων στα χωριά τους, με ελάχιστα ή καθόλου τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Αν και οι πλημμύρες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ινδία και στο Μπανγκλαντές, καθώς η εποχή των μουσώνων στη Νότια Ασία διαρκεί μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητά, τη σοβαρότητά τους και κάνει τα φαινόμενα πιο ξαφνικά.

Οι πλημμύρες στην επαρχία Σιλχέτ του Μπανγκλαντές είναι οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και η Unicef ανακοίνωσε ότι το 90% των εγκαταστάσεών της έχουν πλημμυρίσει, ενώ αυξάνονται παράλληλα οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού.

Στο κρατίδιο Άσαμ, στη γειτονική Ινδία, εξαιτίας των πλημμυρών έχουν αποκοπεί τρεις περιοχές στην κοιλάδα Μπαράκ, ενώ το νερό στην κεντρική πόλη Σιλχάρ φτάνει μέχρι τη μέση των ανθρώπων. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χιμάντα Μπίσουα Σάρμα, μίλησε για «εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση». Περίπου 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Άσαμ, με περίπου 330.000 να διαμένουν σε καταφύγια.

Πηγή: ΑFP, Associated Press

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter