Φονικός «Iανός»: Δύο νεκροί σε Φάρσαλα και Καρδίτσα – Αγνοείται γυναίκα οδηγός (Videos)

Φονικός «Iανός»: Δύο νεκροί σε Φάρσαλα και Καρδίτσα – Αγνοείται γυναίκα οδηγός (Videos)

Στο Ιόνιο και την Δυτική Πελοπόννησο περίμεναν οι αρχές τις μεγαλύτερες καταστροφές από το πέρασμα του Ιανού, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα μετράμε επισήμως δύο πλέον νεκρούς και τουλάχιστον μία αγνοούμενη. Τεράστιες οι καταστροφές στα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, περιοχές όπου ήδη μετράμε μία γυναίκα και έναν κτηνοτρόφο νεκρούς.  

Στα Φάρσαλα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Βασιλί, καταγράφηκε το πρώτο θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που χτύπησε με μανία την επαρχία Φαρσάλων. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας περίπου 86 ετών, η οποία δεν πρόλαβε πιθανότατα να προφυλαχθεί από τη μανία του νερού στο χωριό, το οποίο έρχονταν με δύναμη από το υπερχειλισμένο ποτάμι του Ενιπέα.

Την είδηση επιβεβαιώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Για τεράστιες ζημιές σε φυτικό και ζωικό βασίλειο μίλησε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Ιορδάνης Εσκιόγλου. Όπως δήλωσε, ολόκληρες περιοχές με βαμβάκι φαίνονται σαν μια απέραντη λίμνη. 

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Νεκρός ο κτηνοτρόφος

Η κατάσταση είναι δραματική και στο νομό Καρδίτσας, ενώ το πιο τραγικό ως τώρα είναι η ανεύρεση νεκρού του αγνοούμενου κτηνοτρόφου από το χωριό Μαγουλίτσα. Επίσης συνεχίζεται το θρίλερ με την αγνοούμενη οδηγό ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.. 

Συγκεκριμένα στο Μουζάκι, αγνοείται γυναίκα οδηγός οχήματος, η οποία παρά τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, επιχείρησε να περάσει στον περιφερειακό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Επίσης, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων έχουν υποχωρήσει γέφυρες και άλλες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να εκκενωθεί τμήμα του χωριού Πρόδρομος.

Νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από οικία μια οικογένεια με ένα τρίχρονο παιδί.

Tεράστιες ποσότητες νερού

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την επαρχία Φαρσάλων καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Όπως κατέγραψε νωρίτερα το onlarissa.gr, η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου διακόπηκε καθώς καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος. Εκεί ένα αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και έπεσε μέσα στις λάσπες όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή onlarissa.gr

Αντίστοιχα προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της επαρχίας Φαρσάλων καταγράφονται κατά δεκάδες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Ο Ενιπέας πλημμύρισε σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις προκαλώντας εξίσου σημαντικές ζημιές.

Οριακή είναι η κατάσταση στο χωριό Βασιλί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που δέχεται από το ποτάμι που πλημμύρισε.

Επί ποδός η Πυροσβεστική υπηρεσία που δέχεται δεκάδες κλήσεις ενώ σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων.

Η στιγμή της διάσωσης των τριών εγκλωβισμένων στον Αλμυρό

Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά στον Αλμυρό επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Οι τρεις άνδρες αμέσως μετά τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου οι οικογένειές τους έζησαν δραματικές ώρες αγωνίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ώρα της διάσωσης των τριών εγκλωβισμένων:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter