Ακρίβεια: «Φωτιά» και η τιμή της βενζίνης – Φλερτάρει ξανά με τα 2 ευρώ το λίτρο

Ακρίβεια: «Φωτιά» και η τιμή της βενζίνης – Φλερτάρει ξανά με τα 2 ευρώ το λίτρο

Και ενώ η ακρίβεια με σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη ανάγκης να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση φαίνεται πως και η τιμή της βενζίνης μπαίνει ξανά σε ένα έντονο ράλι ανόδου.

Μια ανάσα πριν από τα 2 ευρώ η βενζίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 30 Ιουλίου σε 1,942 ευρώ/λίτρο από 1,896 ευρώ/λίτρο μια εβδομάδα πριν –στις 23 Ιουλίου– και από 1,863 ευρώ/λίτρο την 1η Ιουλίου. Μάλιστα, όπως είπε στο OPEN ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει μια αύξηση 10 λεπτών στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, που έχει κάνει πλέον την τιμή να προσεγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη και το 1, 70 ευρώ για το πετρέλαιο, ενώ εκτίμησε πως η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει προσεχώς τα 2 ευρώ, καθώς αυτό δείχνει η τάση.

Στην Αττική η μέση τιμή στις 30 Ιουλίου ήταν 1,913 ευρώ/λίτρο και στη Θεσσαλονίκη 1,909 ευρώ/λίτρο. Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η τιμή της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων), με τη μέση πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται στις 30 Ιουλίου σε 2,117 ευρώ/λίτρο από 2,050 ευρώ/λίτρο την 1η Ιουλίου.

Στην Περιφέρεια «έσπασε» το φράγμα των 2 ευρώ

Ενδεικτικό της νέας έκρηξης ακρίβειας στα καύσιμα είναι το γεγονός ότι στην Περιφέρεια η τιμή της αμόλυβδης ήδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ με τις υψηλότερες μέσες τιμές να καταγράφονται στον νομό Κυκλάδων (2,178 ευρώ/λίτρο), στον νομό Δωδεκανήσου (2,091 ευρώ/λίτρο), στον νομό Λευκάδας (2,014 ευρώ/λίτρο), στον νομό Κεφαλληνίας (2,019 ευρώ/λίτρο) και στον νομό Ευρυτανίας (2,004 ευρώ/λίτρο).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter