Forbes: Αυτοί είναι οι 20 μεγιστάνες του παγκόσμιου αθλητισμού!

Forbes: Αυτοί είναι οι 20 μεγιστάνες του παγκόσμιου αθλητισμού!

Οι δρόμοι του αθλητισμού και των δισεκατομμυριούχων είναι δύο δρόμοι που συχνά διασταυρώνονται. Ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια, όπου οι τιμές των ομάδων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

     Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν 62 δισεκατομμυριούχοι που κατέχουν την πλειοψηφία ή είναι μέτοχοι σε 78 ομάδες στα πιο μεγάλα πρωταθλήματα στον κόσμο που αξίζουν συνολικά 322 δισεκατομμύρια δολάρια. Διευρύνοντας τον ορίζοντα και στα χαμηλότερα πρωταθλήματα, μπορεί να αυξηθούν έως και σε 125 δισεκατομμυριούχους με συμφέροντα σε 144 ομάδες, μεταξύ των οποίων οι 40 είναι ποδοσφαιρικές.

Στην κορυφή της κατάταξης του Forbes με τους 20 πλουσιότερους προέδρους του παγκόσμιου αθλητισμού, βρίσκεται ο Στιβ Μπάλμερ, ένας από τους πρώτους 30 παράγοντες της Microsoft (καθώς και ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2000 έως και το 2014, στην εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς), που είναι ο ιδιοκτήτης από το 2014 της ομάδας του ΝΒΑ Λος Άντζελες Κλίπερς: η περιουσία του είναι περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη συνεχή ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αξίας της Microsoft κατά τους τελευταίους μήνες.

Πίσω του, βρίσκουμε τον Μουκές Αμπανί, τον Ινδό μεγιστάνα πετρελαίου και φυσικού αερίου με ενεργητικό 23,4 δισ. ευρώ, αύξηση κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Ο Αμπανί κατέχει την ομάδα κρίκετ, Mumbai Indians και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Reliance Industries, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1966 και σήμερα μια από τις πλουσιότερες εταιρείες της Ινδίας με κύκλο εργασιών 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο «τρίτο σκαλί του βάθρου» υπάρχει ένας άλλος δισεκατομμυριούχος συνδεδεμένος με τη Microsoft, ο Πωλ Αλεν, συνιδρυτής μαζί με τον Γκέιτς. Ο Αλεν τώρα έχει ενεργητικό 19,9 δισ δολάρια και είναι ο κύριος μέτοχος των Seattle Seahawks στο NFL (το πρωτάθλημα στο οποίο 19 από τις 30 εταιρείες ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους) και την ομάδα του ΝΒΑ Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. 

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter