Φορείς συλλογικής διαχείρισης ζητούν «περισσότερη ελληνική μουσική» από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς

Φορείς συλλογικής διαχείρισης ζητούν «περισσότερη ελληνική μουσική» από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς

Οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, ζητούν από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν, ώστε να συνδράμουν στην ενίσχυση των δημιουργών και των δικαιούχων.

«Σε αυτήν την πρωτόγνωρη, για όλη την υφήλιο κατάσταση, με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, η μουσική είναι η καθημερινή μας συντροφιά σε αυτές τις στιγμές απομόνωσης.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης στο μουσικό οικοσύστημα της Ελλάδας είναι δυσβάσταχτα, με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στους δικαιούχους της μουσικής, καθώς όλες οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) παραμένουν κλειστές και όλες οι μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, festival, κλπ) ματαιώθηκαν», όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δικαιούχων των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης μουσικής.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης «στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν ένα στοιχειώδες έσοδο, γνωρίζοντας ότι μια από τις ελάχιστες πια πηγές εσόδου τους είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από τους οποίους οι αμοιβές διανέμονται βάσει playlist, ζητάνε από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, συνδρομητικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, μουσικούς ειδησεογραφικούς, να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν!

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι οποίες εφαρμόστηκαν, και μάλιστα από χώρες χωρίς μεγάλο τοπικό ρεπερτόριο, με το παράδειγμα της Δανίας, της οποίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από υπουργική εισήγηση, αύξησαν το μερίδιο της δανέζικης μουσικής στα κανάλια τους από το 49% στο 80%! Ελπίζουμε ότι ενέργειες όπως αυτή θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών και δικαιούχων μουσικής, κυρίως εκείνων που η μουσική τους δεν είχε μέχρι πρότινος υψηλό ρυθμό εκπομπής και είναι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλοι προσμένουμε το τέλος αυτής της κρίσης. Σίγουρα, η μουσική θα μας βοηθήσει να την υπομένουμε ευκολότερα όσο και αν αυτή κρατήσει.

Πρέπει όμως μέχρι τότε, να φροντίσουμε τους ανθρώπους της μουσικής οι οποίοι είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, να κτίσουμε τα όνειρα μας από την αρχή και να έρθουμε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Κίνημα για την μουσική και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της».

GEA

ΕΡΑΤΩ

ΑΠΟΛΛΩΝ

GRAMMO

ΕΔΕΜ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ,ΜΕΤΡΟΝ,ΣΩΜΣΕ,ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter