Formula 1: Δικαστικά θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα του 2009 ο Φελίπε Μάσα

Formula 1: Δικαστικά θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα του 2009 ο Φελίπε Μάσα

Έτοιμος να παραπέμψει τη FIA στο δικαστήριο με αίτημα να του απονεμηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών του 2008 στη Formula 1 είναι ο βραζιλιάνος οδηγός Φελίπε Μάσα, ο οποίος έχασε τον τότε τίτλο από τον βρετανό Λιούις Χάμιλτον.

Ο παλαίμαχος βραζιλιάνος πιλότος φέρεται να «παρακινήθηκε» από τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του σιρκουί, Μπέρνι Έκλστοουν στο F1-Insider τον προηγούμενο μήνα, όπου παραδέχτηκε πως δεν είχε εφαρμόσει τον κανονισμό και ως εκ τούτου να ακυρώσει το Grand Prix της Σιγκαπούρης για εκείνη τη χρονιά.

Σε εκείνο τον αγώνα ο Νελσίνιο Πικέ προκάλεσε οικειοθελώς το περίφημο «Crashgate», ένα ατύχημα για να φέρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, προκειμένου να επιτρέψει στον τότε ομόσταβλό του στη Renault, Φερνάντο Αλόνσο, να κερδίσει τον αγώνα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας ανάγκασε τον Μάσα να κάνει ένα pit stop και να επιστρέψει στην πίστα 13ος, ενώ ο κύριος αντίπαλος του τίτλου, Χάμιλτον, τερμάτισε τρίτος. Σε συνέντευξή του στο Motorsport.com, ο Μάσα είπε ότι θέλει να κάνει προσφυγή, όχι για τα διαφυγόντα κέρδη, αλλά για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω έφεση μετά την ανακήρυξη του πρωταθλητή, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι είναι κλοπή. Λογικά λοιπόν πίστευα σε αυτήν την κατάσταση. Αλλά μετά από 15 χρόνια, νιώθω ότι το αφεντικό της F1 το είχε αποκρύψει το 2008, μαζί με τον πρόεδρο της FIA, και δεν έκαναν τίποτα για να μην βλάψουν το όνομα της Formula 1», υπογράμμισε ο Μάσα.

https://www.youtube.com/watch?v=Rb-xrav2dAs&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Πηγή: ESPN, BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter