Formula 1: Πρωταθλητής και πάλι ο Φερστάπεν

Formula 1: Πρωταθλητής και πάλι ο Φερστάπεν

O Mαξ Φερστάπεν κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, κερδίζοντας τη «λειψή» κούρσα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή.

Αρχικά υπήρξε σύγχυση σχετικά με τη βαθμολόγηση του Γκραν Πρι, αφού πολλοί πίστεψαν ότι θα μοιράζονταν μόνο τα ¾ των πόντων. Εάν συνέβαινε αυτό, ο Φερστάπεν θα χρειαζόταν 1 πόντο από την επόμενη κούρσα (στις ΗΠΑ) για να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο.

Όταν ανακοινώθηκε η ενθρόνιση του Φερστάπεν, ο Ολλανδός αστειεύτηκε πάνω στο πόντιουμ: «Είστε βέβαιοι;» Η κούρσα σημαδεύτηκε από οργανωτικό χάος και αδικαιολόγητη εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας, στην ίδια πίστα όπου συνέβη το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στη Φόρμουλα 1 (Ζιλ Μπιανσί, 2014).

«Ο πρώτος τίτλος με γέμισε με συναισθήματα, αλλά ο δεύτερος είναι πιο όμορφος», δήλωσε ο πρωταθλητής. Έγιναν μόνο οι 28 από τους 53 προγραμματισμένους γύρους.

Η σημερινή νίκη του Φερστάπεν με το μονοθέσιο της Red Bull ήταν η 12η μέσα στη χρονιά. Ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε δεύτερος με τη Ferrari, αλλά χρεώθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για αντικανονικό προσπέρασμα και κατετάτη τρίτος, πίσω από τον Σέρχιο Πέρες.

Ο Φερστάπεν έχει πλέον διαφορά 113 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας των οδηγών, και ομόσταυλό του στην Red Bull, Πέρες. Οι Λιούις Χάμιλτον (πέμπτος σήμερα) και Μίχαελ Σουμάχερ είναι οι πολυνίκες στο άθλημα, με 7 τίτλους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter