Formula 1: Πρώτος των πρώτων ο Χάμιλτον

Formula 1: Πρώτος των πρώτων ο Χάμιλτον

O Λιούις Χάμιλτον είναι από σήμερα ο κορυφαίος πιλότος στην ιστορία της Formula 1. Η νίκη του Βρετανού στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας ήταν η 92η της καριέρας του, οπότε ο Μίχαελ Σουμάχερ έμεινε στη δεύτερη θέση με 91.

«Ούτε στα όνειρά μου δεν έβλεπα ότι θα ζούσα τέτοιες στιγμές», ομολόγησε ο ρέκορντμαν. «Έχω στο πλευρό μου εδώ τον πατέρα και τη μητριά μου, οπότε είναι μία υπέροχη μέρα. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει και είναι αδύνατο να περιγράψω τα συναισθήματά μου».

Η πρώτη νίκη του Βρετανού σημειώθηκε το 2007 στον Καναδά. O 35χρονος Χάμιλτον μετράει ήδη 6 πρωταθλήματα και βαδίζει ολοταχώς για το έβδομο φέτος: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019.

Ο γιος του Μίχαελ Σουμάχερ, Μικ, δώρισε το κράνος του πατέρα του στον νέο ρέκορντμαν αμέσως μετά τη 91η νίκη με την οποία οι δυό τους βρέθηκαν «ισόπαλοι» στο βιβλίο των ρεκόρ. O Γερμανός, που παραμένει κλινήρης εδώ και επτά χρόνια με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενώ έκανε σκι σε βουνό της Γαλλίας, ολοκλήρωσε την καριέρα του με επτά τίτλους.

Ο Χάμιλτον νίκησε εύκολα και με διαφορά 25 δευτερολέπτων στο Εστορίλ (αν και προσωρινά βρέθηκε στην 3η θέση της κούρσας), μπροστά από τον «ομόσταυλό του» στη Mercedes Βάλτερι Μπότας. H διαφορά ανάμεσά τους στη βαθμολογία των οδηγών ανέρχεται σε 77 βαθμούς (256-179).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter