Formula 1: Τέλος και επίσημα το Grand Prix στο Σότσι λόγω της ρωσικής εισβολής

Formula 1: Τέλος και επίσημα το Grand Prix στο Σότσι λόγω της ρωσικής εισβολής

Και επίσημα εκτός προγράμματος τέθηκε το Grand Prix στο Σότσι της Ρωσίας λόγω «ανωτέρας βίας». Το ρωσικό Grand Prix επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου, αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε ματαιωθεί και σήμερα αποφασίστηκε επισήμως να μην συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της Formula 1. Αυτό θα ήταν το τελευταίο Grand Prix στο Σότσι καθώς ήταν προγραμματισμένη η μεταφορά του ρωσικού αγώνα από το 2023 στο Igora Drive της Αγίας Πετρούπολης.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Formula 1 «έκοψε» το Grand Prix της Ρωσίας

Από την πλευρά τους, πάντως, οι άνθρωποι της Formula 1 θέλουν να διατηρήσουν τον αριθμό 23, αναφορικά με τα Grand Prix (αριθμός ρεκόρ) και για τον λόγο αυτό αναζητούν την πίστα που θα την αντικαταστήσει και τις επόμενες μέρες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Θυμίζουμε ότι η αγωνιστική δράση ξεκινάει στις 18-20 Μαρτίου και το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο πρόεδρος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε για το ζήτημα: «Έχουμε αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια ότι είμαστε πολύ ευέλικτοι. Η εύρεση νέου αγώνα δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα. Γίνονται πολλές συζητήσεις, αλλά πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και να στραφούμε σε αγορές που πιστεύουμε ότι θα ήταν οι καταλληλότερες για την Formula 1».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter