Formula 1: Τέλος στο «θρίλερ»: Στη Red Bull τελικά ο Σέρχιο Πέρες

Formula 1: Τέλος στο «θρίλερ»: Στη Red Bull τελικά ο Σέρχιο Πέρες

Ευτυχή κατάληξη είχε το «θρίλερ» για το μέλλον του Σέρχιο Πέρες στη Formula 1. Ο Μεξικανός πιλότος, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και τερμάτισε 4ος στη βαθμολογία των οδηγών, παραλίγο να μείνει χωρίς ομάδα για το 2021 αλλά τελικά θα είναι teammate του Μαξ Φερστάπεν τη νέα χρονιά.

Η πρώην ομάδα του, Racing Point, για την επόμενη χρονιά (που θα ονομάζεται Aston Martin) επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα της καθώς διάλεξε, εκτός από τον Λανς Στρολ, τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Πέρες έκανε πολύ καλή χρονιά και αν είχε λίγο περισσότερη τύχη (ή λίγο λιγότερη ατυχία) θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερους από τους 125 βαθμούς του στη βαθμολογία των οδηγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοτυχίας ήταν φυσικά η εγκατάλειψη λόγω μηχανικού προβλήματος στο GP του Μπαχρέιν λίγους γύρους πριν τον τερματισμό ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση. Βέβαια, μία βδομάδα αργότερα στο Sakhir GP πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, κάτι που εκτόξευσε τις «μετοχές» του και θεωρήθηκε σχεδόν απίθανο να μη βρει θέση σε κάποια ομάδα της F1 την επόμενη χρονιά.

Ο Πέρες, που έμεινε για κάποιο διάστημα και εκτός αγωνιστικής δράσης καθώς νόσησε από κορονοϊό, είχε έξι περισσότερους βαθμούς από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Renault και 20 περισσότερους από τους Κάρλος Σάινθ – Άλεξ Άλμπον. Ο τελευταίος, δε, χάνει τη θέση του στη Red Bull και να μένει πλέον ως αναπληρωματικός οδηγός.

Δείτε ξανά τη νίκη του Πέρες στο Sakhir GP:

https://www.youtube.com/watch?v=Cc2em9mj1-I

null

Κάπως έτσι λοιπόν διαμορφώνεται ο «χάρτης» για το 2021, όπως τον δημοσίευσε η Formula 1. Η μόνη θέση που μένει «κενή» τυπικά είναι στη Mercedes όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χάμιλτον θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2020…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter