Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε το Taxisnet – Μέχρι πότε είναι η υποβολή

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε το Taxisnet – Μέχρι πότε είναι η υποβολή

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογικού έτους 2020. Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο ΤAXISnet. Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις θα υποβάλλονται έως τις 27 Αυγούστου.

Το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα σήμερα εξέδωσε και την απόφαση με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν ο φορολογούμενοι.

Οι φορολογούμενοι που θα καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση έως το τέλος Ιουλίου, όπως και πέρυσι, θα πληρώνουν τον φόρο εισοδήματος σε έως και 8 δόσεις, από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή, όσοι επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωση έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να πληρώσουν διπλή την πρώτη δόση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 31 Αυγούστου, τόσο τη δόση του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου. Εν συνεχεία θα αποπληρώσουν κανονικά τις υπόλοιπες μηνιαίες δόσεις.

Όπως αναφέρεται:

  • Υποβάλλονται εμπρόθεσμα, μέχρι τις 27.8.2021, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει στις 31.12.2020 καθώς και των φυσικών προσώπων.
  • Η καταβολή του φόρου πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, προβλέπεται δε ότι εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβληθεί μέχρι τις 28.7.2021 και ο προκύπτων οφειλόμενος φόρος καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2021, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών, έκπτωση ποσοστού τρία τοις εκατό (3%).
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter