Φορολογική επιδρομή με υπογραφή Κυριάκου

Φορολογική επιδρομή με υπογραφή Κυριάκου

Το κρύβουν η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ότι σε περίπτωση επικράτησής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η φορολογική επιδρομή κατά πάντων, εκτός βέβαια από τους συνήθεις υπόπτους, θα είναι από τα πρώτα μέτρα που θα λάβουν.

Και το κρύβουν με fake news κατά των πολιτικών τους αντιπάλων τους οποίους κατηγορούν ότι στα προγράμματά τους έχουν κρυφή ατζέντα αύξησης των φόρων.

Αλλά την ανάπτυξη στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του τη βλέπουν με τη λογική του μισθωτού ο οποίος με ετήσιο εισόδημα €20.000 πληρώνει φόρο 28% ενώ ο μέτοχος επιχειρήσεων με εισόδημα από μερίσματα €50.000 πληρώνει 5%.

Και αρνούνται κατηγορηματικά να μειώσουν τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ έχουν δώσει φοροασυλία στον μεγάλο πλούτο, έχουν εξαφανίσει την ΚΥΑ για τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας ενώ έχουν αυξήσει από τον Ιανουάριο τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 10% περίπου και ετοιμάζουν νέα αύξηση από την επόμενη χρονιά.

Και βέβαια κλείνουν τα μάτια στο παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία έχει χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη των επιχειρήσεων αλλά 51% φόρο για τα μερίσματα και όχι 5% που έχει η Ελλάδα.

Τη διαφορά αυτή βέβαια την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με ΦΠΑ και ειδικό φόρο στα καύσιμα αυξάνοντας τα φορολογικά έσοδα του κράτους κατά €4 δις. χωρίς βέβαια να διανοείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιστρέψει στους φορολογούμενους έστω και ποσοστό αυτών των υπερεσόδων.

Αντίθετα ο κ. Σκυλακάκης κυνικά υποστηρίζει ότι «όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν ας μείνουν ανασφάλιστοι».

Ακριβώς σε αυτή τη λογική στηρίχθηκε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και σε αυτή θα στηριχθεί αν ξανακερδίσει τις εκλογές.

Στόχος να γίνουν γνωστά τα ψέματα με τα οποία προσπαθεί να κοροϊδεύσει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολίτες και να εμποδιστεί η νέα φοροεπιδρομή πουετοιμάζει και η οποία θα φέρει φοροελαφρύνσεις στους λίγους και υπέρμετρους όρους στους πολλούς.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter