FORZA ΜΑΡΙΝΑΚΗ(Σ): Ο νέος βαρόνος της ΝΔ, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

FORZA ΜΑΡΙΝΑΚΗ(Σ): Ο νέος βαρόνος της ΝΔ, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Ο νέος βαρόνος της ΝΔ. Ρεσάλτο από την υπόθεση του «Noor 1» στην πολιτική και στο κόμμα του Κυριάκου

Οργή των παλιών βαρόνων για τον μπερλουσκονικό εναγκαλισμό του Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη

-Σχέδιο υπονόμευσης της ΕΥΠ και του διοικητή της. Καταδικασμένος πρώην πράκτορας και φυγόποινος επιχειρηματίας οι ενορχηστρωτές. Όλο το παρασκήνιο της προβοκάτσιας.

-Το… εν οίδα ότι ουδέν οίδα της Τασίας για το πόθεν έσχες του Άδωνη. Το εξώδικο για την αδήλωτη εταιρεία στην Κύπρο και η απάντηση του Documento.

-ΠΑΣΟΚ: Από τον Αντρέα του πολιτικού γάμου στη Φώφη της θρησκοληψίας.

-Τράπεζα της Ελλάδος: Η τιμωρία ενός θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης.

-Με τιμή εκκίνησης 34 εκατ. ευρώ στο σφυρί επτά πολυτελείς κατοικίες επωνύμων.

-Γιόνους Μοχαμάντι: Ο εφιάλτης κάθε φασίστα. Μια συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

-Ισπανική γρίπη. Η πανδημία που τρομοκράτησε τον πλανήτη με 50 εκατ. νεκρούς.

-Μια σταρ της dolce vita. Τι ξέρεις από Vespa μετά από 72 χρόνια;

Το HOTDOC

Μαρτυρίες από την εξέγερση του Μάη ’68, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την παρισινή εξέγερση του Μάη, όταν οι νέοι της εποχής διέψευσαν πανηγυρικά το πόνημα σοβαρού δημοσιογράφου που τους ήθελε χωρίς στόχους και βαριεστημένους. Από κριτική έχουμε χορτάσει, γράφονται και λέγονται διάφορα.

Από τότε πολλοί και πολλά έχουν αλλάξει, αλλά η εξεγερμένη νεολαία ήταν αυτή που τα άλλαξε. Όσοι έζησαν στις φωτιές που έκαιγαν κάθε τι παλιό, όσοι σκίρτησαν στον έρωτα των οδοφραγμάτων, όσοι ξενύχτησαν στις καταλήψεις, όσοι συναντήθηκαν στον δρόμο με του απεργούς εργαζόμενους έχουν να καταθέσουν μια προσωπική συμβολή σε αυτό το πολύχρωμα υπέροχο κίνημα που συντάραξε τη Γαλλία και όχι μόνο.

Στο Hot Doc που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή 6 Μαΐου μιλούν και γράφουν ο Νίκος Θεοδοσίου, ο Μάκης Καβουριάρης, ο Τέος Ρόμβος, ο Ροβήρος Μανθούλης, ο Γιώργος Στεφανίδης, ο Ζαν-Ζακ Λεμπέλ, ενώ καθηλώνουν οι εικόνες του Μπρινό Μπαρμπέ από τον εξεγερτικό Μάη.

To Docville

Ένα μουσικό οδοιπορικό σε ξεχασμένα χωριά- στα Αγραφα και στον Κίσσαβο- παρέα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή και μουσικό Δημήτρη Μυστακίδη. Στο ρεπορτάζ ο Αντρέας Βάγιας.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου σε συνέντευξη της στην Ηλέκτρα Ζαργάνη δηλώνει ενθουσιασμένη για την παράσταση που ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Σφίγγα, θεωρώντας πως είναι ότι καλύτερο έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας αποστρέφεται τους πολιτικούς και τη φύση τους αλλά αυτό δεν εμποδίζει από το να τους μελετήσει στην παράσταση «Ενας καλός λόγος». Λεπτομέρειες στη συνέντευξη του στην Στέλλα Χαραμή.

Ο Μάης του 1968 άλλαξε τον κόσμο. Μαζί του και το σινεμά. Με αφορμή το φετινό επετειακό φεστιβάλ Κανών που ξεκινά σε λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης θυμάται τα κρίσιμα γεγονότα εκείνου του ιστορικού φεστιβάλ και επισημαίνει τα φιλμ που θα κλέψουν φέτος τα φλας της δημοσιότητας στην Κρουαζέτ.

Μια πραγματική σταρ έχει φέτος τα 72α γενέθλιά της. Και από την πρώτη μέρα της ζωής της έως σήμερα παραμένει σύμβολο της dolce vita. Ο Γιώργος Σκευοφύλαξ παρουσιάζει τις πιο σημαντικές στάσεις από τη διαδρομή της μυθικής Vespa.

Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο του πατέρα του κυβερνοπάνκ Γουίλιαμ Γκίμπσον, με τίτλο «Περιφερειακό», που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε λίγες μέρες. Στο ρεπορτάζ η Εμυ Ντούρου.

Η «Βασίλισσα των Ξωτικών» είναι η νέα παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα στη συνέντευξη της στην Ηλέκτρα Ζαργάνη μιλάει για ένα κόσμο γεμάτο μπαρόκ μελωδίες, μπούλες και ξωτικά.

Tριάντα τρία χρόνια πέρασαν από όταν οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» τάραξαν τα νερά της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, «πειράζοντας» την με όργανα ξεχασμένα. Η Αφροδίτη Ερμίδη συνάντησε τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος και εκείνα ξεδίπλωσαν το κουβάρι των αναμνήσεων.

Το 12o Athens International Tattoo Convention ανοίγει τις πύλες του και ο διοργανωτής του Κυριάκος Μπαλάσκας, τατού άρτιστ και ο ίδιος, μιλάει στο Documento και τον Γιάννη Καφάτο για τα μυστικά της εκδήλωσης.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου «Ο κοινωνιολόγος ως “δημόσιος συγγραφέας” – Συνομιλώντας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια), ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος γράφει αποκλειστικά στο Documento για το ρόλο που διαδραματίζει ο κοινωνιολόγος ως δημόσιος συγγραφέας.

Η Μαρίλλη Μαστραντώνη και η ομάδα ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble «χτίζουν» μια παράσταση χαρακτηριστικό δείγμα του θεάτρου-ντοκουμέντο. Το διεθνές πρότζεκτ με τίτλο «Camp Europe» μελετά την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος θυμάται για τις ανάγκες της στήλης «Η πρώτη φορά» τα συναισθήματα που του γέννησε η πρώτη του συνάντηση με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Ευτράπελα περιστατικά από την καθημερινότητα ενός Ελληνα οδηγού ταξί στην πρωτεύουσα της Σουηδίας για τη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter