Φωτεινά Minions – σκοτεινοί έρωτες

Φωτεινά Minions – σκοτεινοί έρωτες

Δύο γαλλικές ταινίες με θέμα τον έρωτα και η συνέχεια των «Minions» ξεχωρίζουν από το μενού των νέων ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Εραστές (Amants) (**1/2)

Ερωτικό θρίλερ γαλλικής παραγωγής 2020 (102′)

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσιά Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Νινέ, Στέισι Μάρτιν, Μπενουά Μαζιμέλ

Η Λιζά και ο Σιμόν, νεαρό ζευγάρι που είναι μαζί από τα εφηβικά του χρόνια, δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα σε ένα αφιλόξενο Παρίσι που έχει τους δικούς του απαιτητικούς κανόνες επιβίωσης. Εκείνη εργάζεται ως σερβιτόρα σε κυριλέ εστιατόριο κι εκείνος είναι βαποράκι που εξυπηρετεί πλούσιους πελάτες. Όταν μια δουλειά του Σιμόν στραβώνει αναγκάζεται να φύγει από την Γαλλία αφήνοντας για πρώτη φορά μόνη την Λιζά. Τρία χρόνια μετά η Λιζά και ο Σιμόν συναντιούνται τυχαία σε ένα τουριστικό θέρετρο νησιού του ινδικού ωκεανού.

Το νουάρ σκεπτικό μιας καταραμένης ερωτικής ιστορίας, προσφέρει στη νέα δημιουργία της Νικόλ Γκαρσιά τα κατάλληλα συστατικά ενός καλοφτιαγμένου και άκρως ενδιαφέροντος θρίλερ. Ο καίριος προσανατολισμός της ιστορίας παρουσιάζεται με το πρώτο πλάνο, όταν από τα μαύρα σεντόνια ενός θεοσκότεινου δωματίου, ξεπροβάλλει η λευκή σάρκα δύο ημίγυμνων κορμιών. Ο γεροί ερωτικοί δεσμοί της Λιζά και του Σιμόν δεν είναι ορατοί με την πρώτη ματιά αλλά εκείνοι γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολο είναι να σπάσουν. Ακόμη κι όταν ένα απρόσμενο συμβάν οδηγεί το ζευγάρι σε χωρισμό, είναι έντονη η αίσθηση πως οι δύο νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ενωθούν και πάλι στο μέλλον. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι μόνοι. Η παντρεμένη πλέον Λιζά απολαμβάνει την πλούσια ζωή που της προσφέρει ο Λεό, πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας τουριστικών εγκαταστάσεων, ο οποίος την λατρεύει. Η Γκαρσιά προφανώς και ενδιαφέρεται περισσότερο από τους τρεις χαρακτήρες για την Λιζά, την οποία υποδύεται με απαράμιλλη εσωτερικότητα η Στέισι Μάρτιν («Nymphomaniac»). Δεν αδιαφορεί για τους δύο άντρες, τους οποίους σκιαγραφεί με αδρά χαρακτηριστικά, αλλά είναι η γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή του ιψενικού τριγώνου. Η εξέλιξη και η πρόοδος της χωρίζεται σε τρεις πράξεις (Παρίσι, Ινδικός Ωκεανός, Γενεύη) και οι επιλογές της πληρώνουν το αντίστοιχο τίμημα. Η δυναμική αφήγηση φωτίζει κατάλληλα τις δραματικές πτυχές της σκοτεινής διαδρομής της ηρωίδας της, μιας διαδρομής που κορυφώνεται με τον πιο επιδέξιο – και αναπάντεχο- τρόπο.    

Οι έρωτες της Αναΐς (Les amours d’ Anais) (**) 

Αισθηματική κομεντί γαλλοβελγικής συμπαραγωγής 2021 (98)

Σκηνοθεσία: Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ Πρωταγωνιστούν: Αναΐς Ντεμοουστιέ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ντενί Πονταλιντές

Ο μεσήλικας εκδότης Ντανιέλ είναι τσιμπημένος με την νεαρή Αναΐς η οποία όμως ερωτεύεται παράφορα την πετυχημένη συγγραφέα Εμιλί η οποία συζεί με τον Ντανιέλ!

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ είναι ένας φόρος τιμής στις παλιομοδίτικες γαλλικές κομεντί, με την αναγνωρίσιμη πολυλογία να αποτελεί το βασικό μοχλό αφήγησης μιας ιστορίας για την ενηλικίωση, την γυναικεία σεξουαλικότητα και τις πολύπλοκες ερωτικές σχέσεις. Δεν ξεφεύγει από τα στάνταρ της μετριότητας κυρίως λόγω του αδύναμου κεντρικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τους άψογα σκιαγραφημένους δεύτερους ρόλους όπου η καταπληκτική Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και ο υποδειγματικός Ντενί Πονταλιντές δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. 

Minions 2: Η άνοδος του Γκρου (Minions The Rise of Gru) (-)

Animation αμερικανικής παραγωγής 2022 (117)

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπάλντα Με τις φωνές των: Στιβ Καρέλ, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γιέο, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζούλι Αντριους, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνι Τρέχο

Στην δεκαετία του ’70 με τα εκκεντρικά ντυσίματα και κουρέματα, την disco μουσική και τα πολύχρωμα αυτοκίνητα μεγαλώνει έναν αγόρι ονόματι Γκρους.

Η ιστορία γνωριμίας του Γκρους με τα σκανδαλιάρικα Μίνιονς εντοπίζονται στην πολιτικά πολυτάραχη και πολιτισμικά αμφίσημη εποχή των 70ς. Το πέμπτο μέρος της πετυχημένης σειρά animation που ξεκίνησε το 2010 με το «Εγώ ο απαισιότατος» και απέκτησε διατάσεις παγκόσμιου φαινομένου στο box-office, μας παρουσιάζει την ανείπωτη ιστορία της συνάντησης του εμβληματικού κακού με τα δημοφιλή Μinions του, τα οποία 2015 είχαν αποκτήσει τη δική τους σόλο ταινία και πάλι σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπάλντα.

Οι γέφυρες του Μάντισον (The Bridges of Madison County) (***1/2)

Αισθηματική αμερικανικής παραγωγής 1995 (134)

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ιστγουντ Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Κλιντ Ιστγουντ, Ανι Κόρλεϊ, Βίκτορ Σλέζακ

Ο Ρόμπερτ, ταξιδευτής φωτογράφος για το National Geographic γνωρίζει τυχαία με την Ιταλοαμερικάνα Φραντζέσκα στη διάρκεια ενός ρεπορτάζ του στην αγροτική Άιοβα.

Το σκηνοθετικό στυλ του Κλιντ Ίστγουντ στρέφει το βλέμμα στις λεπτομέρειες κι αντί να προτιμήσει εντυπωσιακές κινήσεις της κάμερας ή έντονες ενορχηστρώσεις στη μουσική επένδυση προτιμά να ρίξει το βάρος στους χαρακτήρες και την πάλη των αισθημάτων τους. Έτσι μας συστήνει δύο υπέροχους χαρακτήρες, που όντας ξένοι μεταξύ τους, βλέπουν τις μέχρι τότε τακτοποιημένες ζωές τους να ανατρέπονται, τις ψευδαισθήσεις τους να διαλύονται και να βιώνουν έναν έρωτα σπάνιας και συνταρακτικής ομορφιάς. Η Μέριλ Στριπ ήταν υποψήφια για Όσκαρ για πολλοστή (έχουμε χάσει το μέτρημα) φορά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter