Φωτεινή Μπακαδήμα: Η Ελλάδα δεν αντέχει ακόμη μια θητεία Μητσοτάκη

Φωτεινή Μπακαδήμα: Η Ελλάδα δεν αντέχει ακόμη μια θητεία Μητσοτάκη

Η βουλεύτρια μιλάει για την ανάγκη να συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι «στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων».

Οι ερωτήσεις

01 Πώς προέκυψε η ένταξή σας στην κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Συζητούσατε καιρό την προσχώρησή σας;

02 Εχετε αποφασίσει σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είστε υποψήφια;

03 Τι άποψη σχηματίσατε μετά τη συνάντησή σας με τον Αλέξη Τσίπρα; Πέραν της συμφωνίας για τη συμπόρευσή σας ποιο ήταν το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης που είχατε;

04 Ποιες διαφορές εντοπίζετε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25;

05 Οι πρώην σύντροφοί σας στο ΜέΡΑ25 σας κατηγορούν ότι απεμπολήσατε το αντιμνημονιακό σας παρελθόν. Τι απαντάτε;

06 Ποια είναι η γνώμη σας για τις απειλητικές προαναγγελίες φορολογικών ελέγχων σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

01 Από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής μου είχα σημειώσει ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι δίπλα στους πολίτες του Πειραιά, ως εκ τούτου ήταν δεδομένο πως θα παρέμενα ενεργή πολιτικά. Πέρα όμως από αυτό, ο βασικότερος λόγος της ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η αναγνώριση της ανάγκης για πραγματική αλλαγή στη χώρα. Ολοι αντιλαμβανόμαστε τη ζοφερή κατάσταση εντός της οποίας ζούμε, η οποία εκπορεύεται από την κυβέρνηση και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μονάχα κάποιος που φορά πολιτικές και δογματικές παρωπίδες αδυνατεί να αναγνωρίσει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αντέχει μια επόμενη θητεία Μητσοτάκη. Θεωρώ, λοιπόν, πως είναι χρέος όλων μας να λάβουμε θέση σε αυτό τον αγώνα. Η δική μου θέση είναι εντός της οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και η συστράτευση προς τη νίκη που θα έρθει στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

02 Κοιτάξτε, αυτό δεν είναι κάτι που θα αποφασίσω εγώ. Είναι κάτι που θα προκύψει μέσα από κομματικές διεργασίες και πάντα σύμφωνα με την οριζόμενη εσωκομματική διαδικασία. Από πλευράς μου θα βοηθήσω τον κοινό αγώνα από όποιο μετερίζι μού ζητηθεί.

03 Δεν σας κρύβω ότι μέχρι τη συνάντησή μας είχα αρκετά διαφορετική άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, ίσως σαν κατάλοιπο της πορείας μου κοντά στον Γιάνη Βαρουφάκη από το 2015. Ομως από την πρώτη στιγμή της κατ’ ιδίαν συνάντησής μας κατάλαβα ότι η συμπόρευσή μου με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό επόμενο βήμα που θα μπορούσα να κάνω. Οπως προείπα, η χώρα μας δεν αντέχει ακόμη μια θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ειδικά μέσα στο κλίμα δημοκρατικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης όπως έχει διαμορφωθεί και χειροτερεύει καθημερινά. Γι’ αυτό και οφείλουμε να αγωνιστούμε με στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μια νίκη που θα φέρει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, ειδικότερα για τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας, επειδή αυτοί έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, αυτοί έχουν μετατραπεί σε «κυνηγούς επιδομάτων» για να κατορθώσουν να καλύψουν τις ανάγκες του μήνα. Για όλους αυτούς πρέπει να παλέψουμε και μόνο αν η ΝΔ οδηγηθεί στην έξοδο και παραδώσει το τιμόνι της διακυβέρνησης, θα μπορέσουν να ανασάνουν.

04 Θα σας απαντήσω τόσο σε πολιτικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο, ξεκινώντας από το τελευταίο. Παρότι ήμουν στο ΜέΡΑ25 ακόμη και προτού δημιουργηθεί και μολονότι θεωρούσα πολλούς φίλους, στον ΣΥΡΙΖΑ ένιωσα από την πρώτη στιγμή μέλος μιας ομάδας με καλό κλίμα, όχι ένα κλίμα γεμάτο ανούσιες αντιπαλότητες και πρόσκαιρες αβρότητες. Σε πολιτικό επίπεδο θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται –αφού τις έχει αντιμετωπίσει– τις προκλήσεις της διακυβέρνησης μιας χώρας. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να κάνεις ασκήσεις επί χάρτου ή να ασκείς αντιπολίτευση από την άνεση του μικρού ποσοστού, άρα και με ελάχιστες πιθανότητες ανάληψης της ευθύνης διακυβέρνησης, από το να πρέπει να λύσεις άμεσα προβλήματα, να διαχειριστείς καυτά θέματα καθημερινότητας και να έχεις το τιμόνι μιας χώρας στα χέρια σου. Οταν 10 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τις αποφάσεις σου τότε όχι μόνο η ευθύνη βαραίνει, αλλά και τα περιθώρια αφ’ υψηλού σχολιασμού γίνονται ανύπαρκτα.

05 Θα πρότεινα στους τέως συνοδοιπόρους να κάνουν μια καλή αυτοκριτική ως πρώτο βήμα προτού κατηγορήσουν οποιονδήποτε άλλο. Εκτός από αυτό, επιτρέψτε μου να επισημάνω και κάτι αυτονόητο: αν επιθυμούσα βουλευτική έδρα, όπως άφησαν να εννοηθεί οι παροικούντες το ΜέΡΑ25, θα είχα μείνει εκεί, σε ένα μικρό κόμμα, όπου μια επανεκλογή θα ήταν ευκολότερη καθώς απαιτούνται λίγοι μονάχα σταυροί και δεν θα επέλεγα να συμπορευτώ με ένα μεγάλο κόμμα, με το οποίο η εκλογή μπορεί να επιτευχθεί με την εξασφάλιση χιλιάδων ψήφων.

06 Πριν από λίγες μέρες κι ενώ βιώνουμε μια περίοδο θεσμικής και πολιτειακής παρακμής διά χειρός Μητσοτάκη, ακούσαμε τον κ. Ντογιάκο να απειλεί με φορολογικό έλεγχο εκδότες και δημοσιογράφους που κρίνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Καλό θα ήταν να θυμηθεί ο κ. Ντογιάκος πως στη χώρα μας, όπως και σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, ο Τύπος είναι ελεύθερος, με τη λογοκρισία και κάθε είδους προληπτικό μέτρο να απαγορεύονται. Εξάλλου, η διασφάλιση της δυνατότητας του Τύπου να λειτουργεί ως ανεξάρτητος μηχανισμός ελέγχου και άσκησης κριτικής σε κάθε μορφή εξουσίας αποτελεί χρέος όλων μας, γι’ αυτό και η όποια απειλή που στοχεύει στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτη και θα πρέπει να μας θορυβήσει, ειδικά αν σκεφτούμε την κατρακύλα τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter